Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Megduplázódhat a dollár milliomosok száma

befektetés siker dollár öröm cél profit szabályok lépések
Vágólapra másolva!
A Credit Suisse szerint 2019-ig majdnem kétszeresére nő a világ dollár milliomosainak száma. Számításaik szerint létszámuk 35 millióról 53 millióra növekszik mindössze 5 év leforgása alatt. Természetesen nem mindenhol várható azonos mértékű vagyonnövekedés, nézzük hát, hol kell élnünk, hogy mi is közéjük kerülhessünk!
Vágólapra másolva!

A Credit Suisse elkészítette Global Wealth Report 2014 című jelentését, amelyben a világ lakosságának a vagyonát és annak jövőbeli kilátásait vizsgálták. Megállapították, hogy a növekedés még az eddig vártnál is nagyobb mértékű lesz. A milliomosok száma, értelelmszerűen, azokban az országokban fog lényegesen megnőni, ahol amúgy is nagy vagyon növekedést várnak, így a legjobb kilátásai a fejlődő régióban fekvő országoknak van. Ezek közül is Kínának, Indonéziának, Indiának, Mexikónak és Brazíliának vannak a legnagyobb növekedési lehetőségei a milliomosok számának tekintetében. Becsléseik szerint a kínai milliomosok száma több mint kétszeresére fog nőni, de még ennél is szebb jövő vár Indonéziára és Mexikóra, ahol 64, illetve 61 százalékos növekedést várnak.

A fejlődő világon kívül az USA-ban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Németországban várható nagyobb növekedés ebben a klubban. Az USA már jelenleg is a legtöbb milliomos hazája, itt 14,2 milliomos él, de 2019-ig még ez a szám is 40 százalékkal tud majd emelkedni és eléri a 19,7 milliós értéket. Legalább is a becslések szerint.

Szerencsére nem csak a milliomosok, hanem az átlagos háztatások vagyona is szép növekedés előtt áll. Világszinten ennek 30 százalékos emelkedését várják, vagyis átlagosan 18,000 dollárral (4,3 millió forint) emelkedik majd és eléri a 74,000 dolláros (17,9 millió forint) értéket. Ezt is messze túlszárnyalja majd India növekedése, ahol a globális átlagot 37 százalékkal előzi majd meg az egy felnőttre eső átlagos vagyon bővülése. Bár ennek értéke is mindössze 6,400 dollár (1,5 millió forint) lesz.

Ebben a tekintetben Svájc legyőzhetetlen, ide ugyanis egészen elképesztő számokat várnak. A Credit Suisse becslései szerint egy svájci felnőtt átlagos vagyona 2019-re 581,000 dollár, azaz 140,5 millió forint lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről