Jelentse be takarítóját mobilon!

EFO 2014
Vágólapra másolva!
Eddig is létezett az egyszerűsített foglalkoztatás, amit az idénymunkára találtak ki, de most még egyszerűbbé válik a használata, mivel megszületett az a mobilapplikáció, amivel akár 20 másodperc alatt bejelenthetjük dolgozónkat.
Vágólapra másolva!

Egy új, Android és iOS platformokon elérhető mobilalkalmazás segíti az egyszerűsített foglalkoztatás gyorsabb bejelentését, így ezt a jövőben akár 20 másodperc alatt is megtehetjük.

Az EFO 2014 – Egyszerűsített Foglalkoztatás Bejelentés nevű ingyenes alkalmazást a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) a Budapesti Műszaki Egyetemmel közösen fejlesztette ki. A használatához viszont kell a Magyarország.hu-n, vagyis az Ügyfélkapun való regisztráció is.

Az egyszerűsített foglalkoztatás mezőgazdasági vagy turisztikai idénymunkás, illetve alkalmi dolgozók esetében alkalmazható. Alkalmi munkásnak számít az, aki legfeljebb 5 egymást követő napon, egy hónapon belül legfeljebb 15 napig, egy éven belül pedig legfeljebb 90 napig dolgozik.

A NISZ és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közös sajtótájékoztatóján Békei Balázs, a NISZ osztályvezetője azt hangsúlyozta, hogy az okostelefonos bejelentés az eddigi telefonhívásos és nyomtatványkitöltős beküldési lehetőséget egészíti ki. Szerinte január 13-án már 2100 felhasználója volt a nemrégiben indult alkalmazásnak.

A szolgáltatást szerettük volna gyorsan letesztelni, de elakadtunk a letöltésénél. Az Android Playben rákerestünk a NISZ, a foglalkoztatás, az EFO és az EFO 2014 nevekre, de nem találtuk a programot. Utóbbi esetén először két arab applikációt ajánlott az áruház, utána egy "Deer hunter 2014" nevű játékot, majd Beyoncé 2014-es háttérképét. Rákerestünk az "Efo 2014 egyszerűsített foglalkoztatás" kifejezésre is, de erre már találatot sem adott ki az Android Play.

A program ettől még létezik, innen letölthető: Androidra, iOS-ra.

Furcsa találatok Fotó: Origo