Vágólapra másolva!
Nem volt erő tegnap az amerikai piacokban, melyeken csak stagnálásra futotta az indexek erejéből. Ázsiában kissé borongós ma a hangulat, ami részben az Oroszország és a Nyugat közötti fokozódó szankcióháborúnak tudható be. 
Vágólapra másolva!

USA: Nem volt erő az indexekben

Zárásra elfáradtak az amerikai részvényindexek, és kezdeti pluszaikat leadva az előző napi záróértékeik közelében fejezték be a kereskedést. Az S&P 500 stagnált, de a Nasdaq és a Dow Jones erejéből is csak minimális, 0,05-0,1 százalékos emelkedésre futotta. Az indexek ezzel továbbra is két-három hónapos mélypont körül találhatóak.

Forrás: Investor.hu

A fokozódó orosz-ukrán feszültségeknek nagyban köszönhetően újra az 1300 dolláros szint fölé tért vissza a menedékszerepe miatt is kedvelt arany. A nemesfém ma reggel az 1308 dollár körül mozog.

Negyedéves osztalékát 1 centről 5 centre emeli a Bank of America (NYSE), miután a Fed elfogadta a bank áprilisban még elutasított tőketerveit. A vállalat ezen túl hamarosan megegyezhet az amerikai hatóságokkal a jelzálogfedezetű értékpapírok válság előtti megtévesztő értékesítéséért fizetendő büntetéséről. A BofA 16-17 milliárd dolláros kártérítést fizethet, ami a legmagasabb ilyen büntetés lehet. A papír 1,3 százalékot erősödött, amit további fél százalékos plusszal fejelt meg piaczárás után.

A 21st Century Fox (Nasdaq) a vártnál erősebb eredményeket ért el a második negyedévben. A médiaipari cég 42 centes EPS-ről (várt: 39 cent) és 8,42 milliárd dolláros árbevételről (várt: 8 milliárd dollár) számolt be gyorsjelentésében. A profit és árbevétel kétszámjegyű éves növekedése elsősorban a kábeltv-üzletág és a filmkészítő egység javította, mely utóbbi rekordprofitot ért el az időszakban. Az eredményekre 3,7 százalékot ugrott piaczárás után a részvény.

ÁZSIA: Csak a Nikkeiben van erő

Csak a japán tőzsde tud ma emelkedést mutatni az ázsiai piacokon, a Nikkei 0,4 százalékot emelkedett, míg a többi benchmark 0,1-0,8 százalékos mínuszt mutat. Elsősorban az Ukrajnával kapcsolatos feszültségek kiújulásával magyarázható a gyenge szereplés, de a kínai indexek az utóbbi időben remekül teljesítettek, így a kisebb korrekció is indokolt lehet.

Forrás: Investor.hu