Most még csökkenhet, de hamarosan drágulhat a benzin

Vágólapra másolva!
Hétfőn valószínűleg úgy dönt a Mol, hogy néhány forinttal csökkenti a benzin árát, de középtávon, az olajárak emelkedése miatt, inkább drágulás várható. A nyersolaj ára azt követően indult emelkedésnek, hogy Barack Obama amerikai elnök engedélyezte az USA hadseregének a korlátozott légi csapások végrehajtását Irakban.
Vágólapra másolva!

Középtávon üzemanyagár emelkedés, rövidtávon csökkenés várható. A portfolio.hu írt arról, hogy a MOL a szerdai döntés során a benzin árát 2 forinttal mérsékelte, míg a gázolaj árán nem változtatott.

Ezek és a héten látott árelmozdulások figyelembe vételével hétfőn az olajmulti a benzin esetében 2-3 forintos további árcsökkentésről dönthet, míg a gázolaj ára várhatóan nem változik.

Ugyanakkor lehet, hogy a drasztikus drágulás sem kizárt a közeljövőben, miután Barack Obama amerikai elnök engedélyezte az iraki légi csapásokat. A Bloomberg jelentése szerint a nyersolaj ára azt követően indult emelkedésnek, hogy Barack Obama amerikai elnök engedélyezte az USA hadseregének a korlátozott légi csapások végrehajtását Irakban.

Az amerikai beavatkozás célja az USA állampolgárainak védelme és az ISIS nevű iszlamista csoport támadásai miatt veszélybe került kisebbségek támogatása. Obama világossá tette, hogy ha az ISIS megközelíti a kurd Erbil városát, ahol amerikai diplomácia személyzet van, akkor megindítják a légi csapásokat.