Új csúcson a forint

Vágólapra másolva!
Kéthavi csúcs közelében mozog a forint az euróval szemben a délelőtti erősödése után. A dollár/forint árfolyam viszont ma új két és féléves forintmélypontot ütött, azonban azóta korrigálni tudott a magyar deviza. 
Vágólapra másolva!

11: 25 - Megvan a kéthavi csúcs

  • Délelőtt sikerült a forintnak a csúcsdöntés, mivel 308,8 alá erősödött be az euróval szemben. Fillérre pontosan 308,52 volt eddig a forintgyertya alja, ahol legutóbb július végén járt a jegyzés.

9:52 - Csúcsközelben a forint

  • A hazai börzével párhuzamosan a forint is erősödéssel kezdte a hetet, és az euróval szembeni árfolyama a 309-es szintig ereszkedett le. A forint ezzel néhány fillérre van attól, hogy új kéthavi csúcsot üssön.
  • A forintot elsősorban a remek részvénypiaci hangulat segítheti, és az ottani vételi kedv átterjedhetett a feltörekvő devizák piacára is.
  • A hazai fizetőeszköz a legjobban teljesítő devizának számít a feltörekvő piaci devizák között, ha a péntek óta az euróval szemben mutatott teljesítményét vizsgáljuk. A forint közel 0,4 százalékos erősödésre volt képes az elmúlt egy kereskedési nap alatt.
Forrás: Investor.hu

  • A forint a mai erősödésével együtt már egy fontos szintet, a 310-es szintet is maga mögött hagyta, és a 200 napos mozgóátlagát is megközelítette. Ha segítségül hívjuk a technikai elemzést, akkor azt láthatjuk, hogy a közelben komoly akadályok húzódnak a forint további erősödése előtt.
  • Első körben a már említett 200 napos mozgóátlag, majd a 308-as szint közelében húzódó támasz és egy emelkedő trendvonal együttes erővel állíthatja meg a forint erősödését.
EURHUF napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

  • A dollárral szemben viszont ma új, bő két és féléves mélypontot ütött a magyar deviza, mivel 248 fölött is megfordult a jegyzése, ahol legutóbb 2012 júniusában járt. Azóta kissé korrigálni tudott a forint, és 246,5-ig tért vissza az árfolyam a jó hangulatnak köszönhetően.
USDHUF napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu