Pár hónap alatt egy tucat vállalkozásba szállt be Oszkó új cége

Oszkó Péter szerint a kockázatitőke világában nem a pénz, hanem az idő az igazi szűk keresztmetszet
Vágólapra másolva!
Az Oszkó Péter nevével fémjelzett, kezdeti szakaszban lévő startupok üzleti inkubációjával és nemzetközi piacokra juttatásával foglalkozó Oxo Labs a szeptemberi indulása óta már több mint egy tucat induló cégbe szállt be.
Vágólapra másolva!

A szeptemberben indult Oxo Labs januárban jelentősen bővítette csapatatát és angyalbefektetőket vont be partnerei körébe. A cégcsoport emellett az akcelerátor programjában résztvevő startupok számára önálló, projektenként maximum 50 millió forintos finanszírozási terméket is meghirdetett.

Oszkó Péter tavaly szeptemberben indult cége már több mint egy tucatnyi befektetésen van túl. Fotó: Balla Zsolt

Az alig négy hónapja működő akcelerátor portfóliójában már most is több mint egy tucat, a mobilfejlesztések, a vállalati szoftverek, a közösségi média, big data alkalmazások, a technológiai design és divat területén mozgó induló vállalkozás található.

Az új finanszírozási termék elsősorban azoknak az akcelerált projekteknek készült, akik egy várható következő körös tőkeemelésig megoldást keresnek tevékenységük, fejlesztéseik finanszírozására.

A nemzetközi gyakorlatban „convertible note” néven ismert finanszírozási megoldás sajátosságait az Oxo úgy ültette át a hazai gyakorlatba, hogy a tőke- és a hitelfinanszírozási eleme is teljes egészében megfeleljen a jogszabályi előírásoknak. A meghirdetett finanszírozási termékre évente mintegy 500 millió, projektenként maximum 50 millió forintnyi forrás fordítható.

"A tervek ambiciózusak: évi 15-20 új projektet tervezünk vállalni" - mondta el az első néhány hónappal kapcsolatban Oszkó Péter, hozzátéve, hogy bár a szám magasnak tűnhet, de egyáltalán nem lehetetlen. Az Oxo nemcsak Magyarországon, hanem az egész régióban, azon belül elsősorban Ausztriában, Szlovákiában és Romániában is aktív.

Oszkó Péter tavaly év közben hagyta el a szintén korai fázisú befektetésekre szakosodott AVEC csoport vezérigazgatói székét, ami előtt egy hosszabb interjút is készítettünk vele.