500-600 dolgozót küldhet el idén a Tesco

alma dömping
Budapest, 2012. október 5. A zöldségosztály a Tesco Váci úti Extra áruházában, ahol a magyar almát népszerűsíti Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára 2012. október 5-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Már idén lehúzhatják a rolót a Tesco veszteséges üzletei. Elsősorban a felügyeleti díj hatvanszorosára emelése miatt lehet szükség az intézkedésre, de a vasárnapi zárva tartás sem kedvez a vállalatnak.
Vágólapra másolva!

Megvan a Tesco válasza a kormány múlt év végén hozott döntéseire – írja a Magyar Nemzet. A felügyeleti díj hatvanszorosára emelése miatt bezárják a veszteséges egységeket. A lap szerint 500-600 dolgozó munkahelye kerül így veszélybe.

500-600 munkahely kerülhet veszélybe Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Egy bennfentes alkalmazottra hivatkozva a lap 10-12 vidéki bolt bezárását feltételezi, de szerintük ezek olyan egységek lehetnek, amelyek közelében egy nagyobb Tesco is van. Ez jó reakció lehet a vasárnapi boltbezárásra is, hiszen sokan inkább a nagyobb áruházba mennek majd el a megmaradt 6 napon.

Csökkenteni akarják a bevételüket

A veszteséges üzletek bezárásával csökkentheti a bevételét a Tesco, és így kevesebb felügyeleti díjat is kell fizetniük.