Blackrock: tech céget kell venni

Vágólapra másolva!
Bár az amerikai piacok azért a hat éve tartó bikapiac miatt nem számítanak olcsónak, a Blackrock szerint a technológiai szektorban még vannak jó sztorik.
Vágólapra másolva!
  • Főleg azok a technológiai papírok lehetnek érdekesek, melyek részvényei már régóta tőzsdén forognak, és nem csak egy-egy pillanatnyilag felkapott iparághoz tartoznak.
  • Az Apple, a Microsoft, vagy éppen a Google ezek közé tartozik, ahol az árfolyamok emelkedését nem annyira az értékeltség növekedése (pl. P/E ráta), hanem sokkal inkább a nyereség emelkedése okozta. Összességében tehát arról van szó, hogy ezen cégek árfolyamának emelkedését sokkal inkább okozta a valós teljesítmény-növekedés, semmint az esetleges lufifújás-effektus.
  • A Blackrock azt is kiemeli, hogy a Fed esetleges kamatemelése jobban kidomboríthatja majd a nagy tech cégek hatalmas készpénzállományában rejlő előnyöket is, miután más cégek kamatköltségei jelentősen megemelkednek majd.
  • A legjobb eszköz a Blackrock szerint ennek a megjátszására az iShares U.S. Technology ETF (IYW) lehet. Ezen belül a legnagyobb súllyal a Microsoft, Intel, Apple, Google, vagy éppen a Cisco szerepel, és főleg nagyvállalatok alkotják ennek az ETF-nek jelentős részét. A Blackrock szerint még most kell beszállni, amíg nem emelkedik meg itt is jelentősen az értékeltség.
  • Persze nem csak ETF-en keresztül fektethetünk be, akár ezen cégeket is megvásárolhatjuk az Investor Trader kereskedési rendszereiben. Ezekről a cégekről ráadásul számos alkalommal részletes elemzéseket is küldünk ügyfeleink számára.