Feltámasztja legendás luxusautóját a Ford

Vágólapra másolva!
A kínai és amerikai piacon akar terjeszkedni a Ford a több mint 13 éve nem gyártott luxusautójának, a Lincoln Continental felélesztésével. Az új modell is része annak a 2,5 milliárd dolláros programnak, amelyen keresztül a Ford a Lincoln márka népszerűségének megugrását reméli. A vállalat végső célja pedig, hogy 2020-ig háromszorosára növeljék a Lincoln eladásait.
Vágólapra másolva!

Feltámasztja a Ford a több mint 13 éve nem gyártott legendás luxusautóját, a Lincoln Continentalt, számolt be a CNBC. Az új luxus szedánt az áprilisi New York-i autószalonon mutatják be, amikor a modell olyan vetélytársairól is lehull a lepel, mint a Cadillac CT6 a General Motorstól, vagy az új Jaguar XF a Jaguar Land Rovertől. Az autót jövőre dobják piacra, annak a 2,5 milliárd dolláros programnak a keretében, amely a Lincoln megújítására szánt a Ford.

A Lincoln Continental gyártását 2002-ben fejezték be, de az autót ezután sem felejtették el. Főként Kínában maradt meg az emberek tudatában, ahol leginkább politikai vezetők és hírességek használták ezt a típust. Kína így az új modellnek is nagyon fontos piaca lehet, tekintve, hogy mára az ázsiai ország vált prémium szedánok legnagyobb piacává.

A kínai vásárlók azonban fontos különbséget jelentenek abban a tekintetben, hogy nagyon gyakran sofőrt alkalmaznak, ezért a Ford kiemelt figyelmet szentelt erre a jellegzetességre is. Az elkészült koncepció autóba például a hátsó ülésekhez számítógépes rendszert is beszereltek, illetve olyan „okos” ablakkal is ellátták, amely érintésre elsötétül.

A kínai piacot tekintve a Ford még korai szakaszban áll, hiszen eddig mindössze 11 Lincoln márkakereskedése van az országban, de év végére a tervek szerint ezt a számot 25-re növelik majd. Arról viszont még nem történt bejelentés, hogy a Lincoln Continentalt fogják-e gyártani Kínában is, hasonlóan a rivális GM Cadillac CT6 luxusautójához, amit az amerikai vállalat michigani gyára mellett az ázsiai országban is készíteni fognak.

Az új Lincoln Continental Forrás: www.motorauthority.com

A Ford az új modelljével az amerikai piacra is nagy hangsúlyt fektet majd. Bár van is min javítani, hiszen a Lincoln amerikai eladásai mindössze 1,2 százalékkal növekedtek az év első két hónapja során, éves alapon, ez viszont messze elmarad az USA teljes autópiacának 9,2 százalékos növekedésétől.

Ennek ellenére a Fordnak bátor tervei vannak a Lincolnnal, és 2020-ig világszerte 300 000 darabra szeretné növelni az éves szinten eladott autóinak számát. Ez pedig közel háromszorosa a jelenlegi teljesítményének.

A Ford napi árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu