Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Gyurcsány átszervezte a cégbirodalmát

Dk tisztújító kongresszus, Gyurcsány Ferenc
Demokratikus Koalíció tisztújító kongresszus 2015.
Vágólapra másolva!
Új cég kezeli Gyurcsány Ferenc milliárdos befektetéseit: az Altus Zrt.-ből kiváló új vállalkozás viszi tovább a vagyonkezelést, míg a régi társaság fő profilja a tanácsadás lesz - ezt Dobrev Klára és munkatársai végzik.
Vágólapra másolva!

Új gazdasági társaságot alapított Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, volt miniszterelnök: a tulajdonában álló Altus Portfólió Kft.-t februárban jegyezte a bíróság 350 millió forint jegyzett tőkével, a cég ügyvezetője Gyurcsány felesége, Dobrev Klára – írja a Napi. hu.

Az Altus Portfólió Kft.-hez kerültek az értékes vagyonelemek, a Motim Zrt. és a Béta-Roll Zrt. részvényei, továbbá a BudaShen Kereskedőház Kft. Fotó: Marton Szilvia - Origo

A kft. Gyurcsány vagyonkezelő cége, az Altus Befektetési Zrt. átalakulásával, abból kiválva jött létre: az Altus Portfólió Kft. viszi tovább a vagyonkezelést, míg az Altus Zrt. fő tevékenysége az üzletviteli, egyéb vezetési tevékenység lett. Ennek megfelelően a zrt. tulajdonában maradtak a tanácsadási tevékenység ellátásához szükséges eszközök, valamint a többségi tulajdonában lévő Altus-ConsAlt Kft.

A vezérigazgató Dobrev Klára maradt. Az Altus Portfólió Kft.-hez kerültek az értékes vagyonelemek, a Motim Zrt. és a Béta-Roll Zrt. részvényei, továbbá a BudaShen Kereskedőház Kft. Az Altus Zrt. 845,1 milliós saját tőkéjéből a szétválás után 39,6 millió maradt a cégnél, míg 805,5 millió jutott az új kft.-nek - derül ki a Cégközlönyből.

A teljes cikket itt olvashatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről