Tévés tanácsadót vettek őrizetbe

bilincs rendőrség
A man with handcuffs, Germany, city of Braunlage, 12. January 2015. Photo: Frank May
Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba került T. András, aki korábban befektetési tippekkel látta el a nézőket és a TV2 több műsorában is szerepelt. A férfi ellen jelentős kárt okozó csalás miatt indult büntetőeljárás a BRFK XIX. kerületi rendőrkapitányságán. 
Vágólapra másolva!

T. András a TV2 különböző műsoraiban többször is szerepelt már, rendszerint pénzügyi témákban nyilatkozott, vagy adott tanácsot. A Magyar Nemzet úgy tudja, a férfi és társai arra hivatkozva kerestek befektetőket, hogy a Mercedes-gyárnak készítsenek egy zenei projektet, de a pénzből a befektetők soha többé nem láttak semmit – írta a Magyar Nemzet. T. András és társai több mint 100 millió forintot tüntettek el ezzel a módszerrel.

100 millió forintot tűntettek el Forrás: Picture-Alliance/AFP/Frank May

A TV2 különböző műsoraiban rendszeresen befektetési és vagyonszerzési tippeket adó férfi könyvet is írt, több blogot is vezetett.

Az Angyal-projektet ajánlották

A Zsaru Magazin azt írja, az ügyben egy 34 éves budapesti férfi tett feljelentést 2012 őszén. A károsult kétszer egymillió forintot adott át befektetési céllal egy 57 éves nőnek. Levélben kért befektetési segítséget az egyik tévécsatornán szakértőként feltűnő pénzügyi tanácsadótól, az 56 éves ürömi dr. T. Andrástól , aki személyes konzultációt javasolt, amelyre egy nő érkezett.

Az asszony a Vállalkozás Angyal-projektet ajánlotta. Felvázolta, hogy a befektetett pénzből egy videoklipet is tartalmazó zenei projektet készíttetne egy magyarországi autógyártónak, amely később annyit fizet érte, amiből kijön az ígért hozam.

A férfi a pénzét három év futamidőre bocsátotta rendelkezésre, a szerződés alapján befektetése 30 százalékos hozamának egy-egy harmadát évente, a törzstőkét pedig a futamidő végén kapta volna vissza. Az egy év letelte után hónapokig hitegették, egyetlen forintot sem utaltak át neki. A férfi végül tavaly október 28-án megelégelte a dolgot és feljelentést tett. Az érintett autógyár vezetői, soha nem hallottak a készülő projektről, sem a gyanúsítottakról. A rendőrök április 21-én fogták el a trió tagjait.