Hétfőig zárva maradnak a görög bankok

Görögország válság,  bevásárlóközpont bankautómatájánál sorban álló görögök, 60 € készpénzt lehet naponta felvenni,  Nea Szmirni telpülésen, Athén elővárosában.
Fotó:Dudás Szabolcs
2017.07.03.
Görögország válság, bevásárlóközpont bankautómatájánál sorban álló görögök, 60 € készpénzt lehet naponta felvenni, Nea Szmirni telpülésen, Athén elővárosában. Fotó:Dudás Szabolcs 2017.07.03.
Vágólapra másolva!
Hétfőig zárva maradnak a bankok Görögországban, és érvényben marad a 60 eurós készpénzfelvételi limit a bankautomatáknál - közölte szerda késő este a görög állami televízió a pénzügyminisztériumra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A szerdai volt a nyolcadik munkanap, amelyen zárva tartottak a görögországi pénzintézetek. A bankok bezárásával egyidejűleg a görög kormány június 28-án elrendelte, hogy a görög bankkártyákról naponta legfeljebb 60 euró készpénzt lehet felvenni, és

tilos az átutalás görögországi számláról külföldi számlára.

Sorban állnak Görögországban a bankautomata előtt Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Az intézkedésekre azért volt szükség, mert az Európai Központi Bank befagyasztotta a görög bankoknak nyújtott vészhelyzeti likviditási támogatást, miután a görög kormány megszakította a tárgyalásokat a hitelezőkkel.