Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Vállalkozni is csábítják Angliából a fiatalokat

vállalkozás, vállalkozó, kkv, festés, üzlethelyiség, fiatalok,
High angle view of young couple painting room of flat, lying down on floor, smiling.
Vágólapra másolva!
Olyan fiatalok is jelentkeztek a Gyere haza fiatal! programba, akik nem alkalmazásba, hanem vállalkozni jönnének haza az Egyesült Királyságból. Már kilencen döntöttek úgy, hogy élnek a lehetőséggel. E-learning tanfolyammal és szakmai tanácsadással segítik őket.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a cégeknél állást keresőket, hanem az Egyesült Királyságból vállalkozni hazatérő fiatalokat is segíti a Gyere haza fiatal! program, amelyre eddig összesen 2380-an regisztráltak, és amelynek keretében már 21 fiatal állt munkába Magyarországon. A programot lebonyolító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) eddig 10,5 millió forint támogatási összegre vállalt kötelezettséget, de folyamatosan bírálják el az újabb kérelmeket.

Nemcsak álláslehetőséget kínálnak

Az OFA-nak 107 partnercéggel van együttműködési megállapodása, és folyamatosan bővül a résztvevő cégek száma. A vállalatoknál 1080 állás érhető el a program keretében. 172 fiatal konkrét munkahelyre történő kiközvetítése már folyamatban van, a munkáltató már felvette velük a kapcsolatot, és zajlik a felvételi folyamat.

„Nemcsak álláslehetőséget kínálunk a fiataloknak, hanem egyéb, a hazatéréssel kapcsolatban felmerülő információkkal is segítjük őket.

Ilyen például a kint megszerzett bizonyítvány honosítása, a gyermekek anyakönyvezése és óvodai elhelyezése. Ebben szorosan együttműködünk a kormányhivatalokkal és az érintett minisztériumokkal” – mondta Pákozdi Szabolcs, az OFA ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Egyre több céggel működik együtt az OFA, de a vállalkozást is támogatja. Forrás: Photononstop/Eric Audras

Már kilencen jönnek haza vállalkozni

Sok olyan fiatal is jelentkezett, akik nem alkalmazásba jönnének haza, hanem vállalkozni szeretnének.

Nekik 100 órás, vállalkozásra felkészítő e-learning tanfolyamot indítottak, ezután 20 órás szakmai tanácsadást lehet igénybe venni az üzleti terv elkészítéséhez.

Ennek benyújtása után a fiatalok már úgy jönnek haza, hogy ismerik a magyar vállalkozási környezetet, van kész üzleti tervük. A programnak ezt a részét nemrég indították, és már kilencen csatlakoztak a program ezen moduljához. A képzést és a konzultációt az OFA a Budapesti Gazdasági Főiskolával együttműködésben valósítja meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről