Kötelező lehet a pénzügyi ismeretek oktatása a középiskolákban

iskola, diák, gimnázium, iskola pad, jelentkezés, diáklány
Vágólapra másolva!
Tantárgyi keretek között 2016 őszétől minden diák tanulhasson magasabb szintű pénzügyi, gazdasági ismereteket, ezt a kormányzati törekvést fogalmazta meg előadásában Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára a PénzSztár konferencián.
Vágólapra másolva!

A pénzügyi és gazdasági ismeretek középiskolai oktatásának helyzetét és jövőjét körüljáró konferencián Pölöskei Gáborné, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy az oktatással szemben egyre erősebben megfogalmazódó elvárás a pénzügyi-gazdasági ismeretek oktatása. Az akadémikus tudás már nem elég, a tanároknak a módszereiket is folyamatosan fejleszteniük kell.

Hatalmas változás jön 2016 szeptemberétől

Mint arról korábban az Origo beszámolt, a kormány átalakítja a szakképzést: a szakközépiskolákból gimnáziumok lesznek, a szakiskolákból pedig szakközépiskolák. Az intézményekben az érettségivel szakmát, plusz egy éves képzéssel pedig technikusi minősítést is szereznek majd a diákok.