Igaza lehet Buffettnek? Ezért áll rekordon a Nasdaq

Warren Buffett
Vágólapra másolva!
5056 ponton zárt a Nasdaq. A közelgő buborék réme látszólag jót tesz a részvénypiacnak. Ez egybecseng Waren Buffett elméletével.
Vágólapra másolva!

15 éve nem járt ilyen magasságokban a Nasdaq. Csütörtökön 5056 pontonon zártak, ami új rekord. Az eddigi 5048 volt, amit 2000 márciusában állítottak be.

Kapcsolódó írásunk: Új történelmi csúcsra szaladt a Nasdaq-index

Van akinek jó hír a rossz hír

Az amerikai piacon egyre többen tartanak egy buborék kialakulásától a tech-szektorban, de van aki szerint ez jó hír a befektetőknek. Warren Buffet még a 2008-as válság idején írt egy cikket arról, hogy az ilyen nehéz idők lehetőséget is jelentenek. Ilyenkor lehet megvenni Amerika jövőjének egy-egy szeletét, méghozzá olcsón. Amire mindenki felismeri a lehetőséget, addigra már késő, és kialakulhat egy újabb buborék.

Warren Buffett szerint a válságok lehetőségek is egyben Forrás: www.businessinsider.com.au

Már többszőr előfordult, hogy a mélyponton be lehetett vásárolni

Amikor 1933-ban Roosevelt véget vetett az gazdasági válságnak, a Dow már javában túl volt a mélyponton, és 30 százalékkal emelkedett 1932 júliusa óta - írta Buffett. A második világháborúban a piac 1942 áprilisában került a padlóra, onnan már felfelé vezetett az út, pedig a szövetségesek hadi szerencséje jóval később fordult csak.

"A 20. században az USA átvészelt két világháborút, számos fegyveres konfliktust, egy válságot, több tucat recessziót és pénzügyi pánikot, egy olajválságot, egy influenzajárványt és egy elnök dicstelen lemondását" - írta Buffet.

A türelem hosszú távon kifizetődik. Forrás: JPMorgan Asset Management