Erősödik a forint

.
Egy bankjegyszámláló gép ötezer forintos bankjegyeket számol az FHB Bank XIII. kerületi Váci úti bankfiókjában.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Egy bankjegyszámláló gép ötezer forintos bankjegyeket számol
Vágólapra másolva!
Habár a nap első felében még erősödést mutatott a forint a főbb devizákkal szemben, késő délutánra sokat változott a kép, ugyanis csak az euróval tudta megőrizni erejét. Kora este nem sokkal, de a 320-as szint alatt mozgolódik a forint az euró ellenében.
Vágólapra másolva!

17:20 - 320 alatt ragadt a forint

  • Úgy néz ki, hogy a délután második felében a 320-as szint alatt ragadt a forint az euró ellenében. Amíg reggel még 324 forintot kellett adni egy euróért, addig estére mintegy 319,8-at. Ezzal a forint távolodott a tegnapi mélypontjához képest.
  • Eközben a svájci frank ellenében rövid életűnek bizonyult az erősödés, ugyanis amíg dél környékén még 315 közelében mozgott a CHFHUF, addig kora este már 323,8 körül ingadozott az árfolyam. Hasonló a helyzet a USDHUF-fal is, amely jelenleg 278 közelében mozgolódik, miközben délután 276 alatt is járt.

13:00 - 320 alatt is járt az euró

  • Röviddel dél után 320 alá is benézett a forint az euró ellenében, ugyanakkor ezt követően nem tudott tartósan megragadni a fontos szint alatt az árfolyam. Inkább körülötte ingadozik, néha kicsit felette, néha pedig alatta.
  • A svájci frankkal szemben még szembeötlőbb az erősödés, ugyanis amíg a délelőtt során 320 felett is járt az árfolyam, addig kora délután 315,7 forintot kérnek el egy frankért. Eközben az USDHUF 276,8-on tartózkodik.

10:33 - Erősödik a forint

  • 321,2 körül található az EURHUF péntek délelőtt, azaz a tegnap esti 322-es szinthez képest némi erősödést mutat a forint. Ráadásul csütörtök délelőtt még új mélyponton is járt az árfolyam 327,6 körül.
Forrás: Investor.hu
  • Egy napja a svájci jegybank borzolta fel a kedélyeket - többek között - a devizapiacon, azzal hogy váratlanul eltörölte az 1,2-es euró-svájci frank árfolyamküszöböt. És emellett még az alapkamatot is tovább nyomta a negatív tartományban.
  • A svájci lépésre a dollárral és a svájci frankkal szemben is hasonlóképp teljesített a forint. Ennek eredményeképp jelenleg az USDHUF-ot 276,3, míg a CHFHUF-ot 319,2 körül jegyzik a devizapiacon. Eközben egy napja még olyan is volt, amikor több mint 370 forintot is elkértek egy frankért.

Mire figyeljünk?

  • A forinterősödés folytatódása esetén a 316-317 körüli szintekre hárulhatna ismét kulcsszerep az euró ellenében. Ez a szint az elmúlt években rendre visszaverte az EURHUF emelkedését. Tulajdonképpen most januárban jött el az az idő, amikor viszonlyag huzamosabb ideig is e szint felett ragadt az árfolyam.
EURHUF heti grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu