Olajcserét az Amazonról?

olajcsere
Vágólapra másolva!
Az Amazonon már eddig is szinte minden kapható volt. Ám a "szinte" minden most újabb nagyságrendet bővül, mert a cég mostantól otthoni szolgáltatásokat is árul majd. Olajcsere, zongoraóra, bármi.
Vágólapra másolva!

Legutóbb múlt pénteken írtunk arról, hogy az Amazon egy újabb területen kívánja új stratégiával erősíteni a pozícióit. Az e-commerce óriás azonban láthatóan több vasat tart egyszerre a tűzben.

Otthoni szolgáltatások

Most ugyanis azt jelentették be, hogy az otthoni szolgáltatások piaca felé nyitnak. Vagyis egyedi szolgáltatókon keresztül a zongoraóráktól az olajcseréig minden kapható lesz majd az Amazon felületein.

Az Amazonon mostantól olajcserét, sőt táncórát is vehetünk. (A kép illusztráció) Forrás: Origo

A termékekhez kapcsolódnak

"Gyakran tapasztaltuk, hogy a 85 millió vásárló, aki évente megfordul nálunk a vásárlása után valamilyen szolgáltatást is igénybe venne" - mondta Peter Faricy, az Amazon Marketplace alelnöke. Az Amazon Marketplace-en már eddig sem csak az Amazon termékei voltak kaphatók, hanem egy valóságos piactérként működött, ami független eladókat kötött össze az Amazon oldaláról érkező vásárlókkal. Eddig azonban ezen a piactéren kizárólag árucikkek voltak megtalálhatók - igaz, azok elképesztően nagy választékban.

700 különböző szolgáltatás

A most indított (egyelőre csak az USÁ-ból hozzáférhető) "Home services" vagyis otthoni szolgáltatások szekció az induláskor 700 különböző szolgáltatást tett hozzáférhetővé. Ezek többsége a piactéren megvásárolt termékekkel, azok használatba vételével kapcsolatos (egy mosógép vagy egy gázkazán beszerelése, vagy akár egy függöny méretrevágása és beszegése például nem triviális tevékenység) - de olyan érdekességek is megtalálhatók közötte, mint például a bérelhető kecskenyáj, ami kiválóan alkalmas egy nagyobb földterület fűnyírására.

Megbízhatósági teszt

Ezekkel a szolgáltatásokkal kapcsolatban persze az igazán nehéz rész a megbízhatóság: az Amazon azonban azt állítja, hogy a felvételi szűrőkkel ő maga elvégzi az ezzel kapcsolatos teszteket. A teszteket pedig - saját állításuk szerint - annyira komolyan veszik, hogy mindössze a hozzájuk jelentkező szolgáltatók három százaléka megy át rajtuk.

Fokozatos terjeszkedés

Az otthoni szolgáltatások szekció egyelőre az USÁ-ban, ott is főleg a nagyvárosok környékén lesz elérhető, terjeszkedni pedig csak fokozatosan fog. Azt azonban jól mutatja, hogy a mesteremberekkel és az általuk nyújtott szolgáltatások általános minősége, megbízhatósága nem csak Kelet-Európában számít megoldandó problémának.