Tízmilliárd dollárig szállna a legnagyobb dróngyártó

DJI Phantom
Vágólapra másolva!
Új befektetőket keres a világ legnagyobb dróngyártója, a kínai DJI. Bennfentes információk szerint a tárgyalások több céggel előrehaladott állapotban vannak. Ha sikerül elérni a tízmilliárd dollárt, a DJI lenne a második 11 számjeggyel értékelt kínai startup féléven belül.
Vágólapra másolva!

Több százmillió dollárnyi új befektetést szeretne összeszedni a világ legnagyobb dróngyártója, a kínai DJI. Ha sikerül, akkor a cég értéke elérné a tízmilliárd dollárt. Bennfentes információk szerint a tárgyalások több befektetővel, köztük nagy Szilikon-völgyi céggel előrehaladott állapotban vannak, tudósít a Businessinsider.com. A DJI nem kívánta kommentálni az értesüléseket.

A Xiaomi után a második

A tízmilliárd dolláros álomhatár elérésével a DJI lenne messze a legértékesebb polgári dróngyártó cég. Ráadásul ez lenne a második kínai startup az elmúlt fél évből, amelyik eléri a 11 számjegyű értéket az okostelefonokat gyártó Xiaomi után, ami 2014. decemberében növelte értékét 45 milliárd dollárra.

Messze a világ legnagyobb dróngyártója lehet a DJI Forrás: Origo

Duplázódhat a bevétel

A cég 2014-es bevételeit 500 millió dollár köré becsülik, a Forbes magazin szerint ez idén megduplázódhat.

A DJI áprilisban mutatta be legújabb kamerával felszerelt drónját, a Phantom 3-ast. A drón ára 999 dollárnál kezdődik, teljes töltéssel 23 percig tud a levegőben maradni és felvételeket készíteni. Kamerája 1080p felbontású videót készít.