Százmilliós összegből áll fel az Államreform Központ

Varga Mihály Varga Mihály
Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter
Vágólapra másolva!
Varga Mihálynak 150 millió forintot kell összeszednie az idei költségvetésből arra, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felállíthassa az Államreform Központot. Az egyetem működésére még 500 milliót kell találnia.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály nemezetgazdasági miniszternek a 2015-ös költségvetésből 150 millió forintot kell előteremtenie a az Államreform Központ létrehozására, derül ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból. A pénzt a feladatra a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) kapja, a költségvetésben a Miniszterelnökség fejezet alatt.

500 millió működésre

Az Államreform Központ létrehozására szánt pénzen túl Varga Mihálynak össze kell szednie még 500 millió forintot az NKE részére, a kormányhatározat szerint a pénz az egyetem 2015. évi működésének finanszírozására kell.

Varga Mihálynak 650 millió forintot kell összeszedni Fotó: Bielik István - Origo

300 millió költözésre

Ugyanebben a Magyar Közlönyben jelent meg az a Kormányhatározat is, amiben a kabinet a Miniszterelnökség budavári elhelyezéséhez szükséges munkálatok fedezetére a átcsoportosít 300 millió forintot.

A pénz a Miniszterelnökség budavári elhelyezéséhez szükséges felújítási és építési feladatokhoz kapcsolódó beruházások megvalósítására kell.

Bürokráciacsökkentő program

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter május közepén jelentette be, hogy a kormány bürökráciacsökkentő programot indít. A járási hivatalokban dolgozó tisztségviselőktől ezernél több javaslat érkezett Lázár János buzdítására arra, hogyan lehetne az állampolgárok számára egyszerűbbé tenni a hivatalos ügyek intézését. A javaslatokból 360-at Lázár szerint "azonnal bevezetnek".

A javaslatok maradék kétharmadát is megvalósítják később. A miniszter szerint egyszerűsítenek építési hatósági, engedélyezési, foglalkozatásra vonatkozó eljárásokat.