Heteken belül a németek is Fornettit esznek

A Fornettis bódé - Széll Kálmán tér felújítási munkálatok 2015 január 16-án Koncz Tamásnak A Fornettis bódé - Széll Kálmán tér felújítási munkálatok 2015 január 16-án Koncz Tamásnak
A Fornettis bódé - Széll Kálmán tér felújítási munkálatok 2015 január 16-án Koncz Tamásnak
Vágólapra másolva!
Hamarosan indítja az első szállítmányokat a Fornetti Németországba, miután megkapta első megrendelését egy Németországban piacvezető élelmiszeripari vállalattól. A magyar gyökerű nemzetközi vállalat idén a hazai mellett a külföldi piacokon is erősíteni kívánja pozícióját.
Vágólapra másolva!

A megrendelés egy hathónapos projekt záróakkordja, amelynek során a Fornetti az Aryzta partnereinek mutatta be termékeit. Az ügyletnek a vállalat élelmiszerbiztonsági és minőségi ellenőrzésen elért kiemelkedő, 96 százalékos eredménye jelentette a záróakkordját.

Előtérben az élelmiszerbiztonság

„Az élelmiszerbiztonság minden országban egyre fontosabbá válik az iparág összes szereplője számára. Még a legnagyobb vállalatok sem kockáztathatják meg, hogy élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt elveszítsék vásárlóikat. E tekintetben a Fornetti Európában vezető szerepet tölt be a fagyasztott pékáruk piacán, ez üzleti sikereinek meghatározó eleme" – mondta Sebastian Gooding, a magyar gyökerű, fagyasztott pékipari termékeket gyártó Fornetti ügyvezető igazgatója.

Ismét növekedést várnak

A kecskeméti központú Fornetti, amely tavaly augusztusban került az Aryzta Csoport tulajdonába, 12 százalékkal növekedett 2015-ben, a nemzetközi és a hazai piacokon tervezett pozícióerősítésnek köszönhetően pedig az idei évre szintén kétszámjegyű növekedéssel számol. A növekedésben fontos szerepe lesz a folyamatos fejlesztéseknek és beruházásoknak, valamint az Aryzta európai hálózatával való együttműködésnek.

Az elmúlt fél évben közel 200 új – többségükben Magyarországon foglalkoztatott – munkatárssal bővült a vállalat. A növekedés biztosítására

az elkövetkező 12-18 hónapban további közel 1 milliárd forint értékű fejlesztési programot hajt végre.

„A hosszú távú céljaink elérésének biztosítása mellett rövidtávon is szeretnénk további helyi sikereket elérni. 2016 nyaráig elsősorban a hazai pozícióink megerősítésére és a németországi terjeszkedésre koncentrálunk majd" – mondta el Gooding.