Átlagosan 30 ezret költ egy magyar netező karácsonyi ajándékokra

Hitel, költekezés, eladósodás - Így előzd meg a karácsonyi vásárlási lázt család ajándék
Vágólapra másolva!
Az online kereskedelem térnyerését mi sem mutatja jobban, hogy az internetezők karácsonyi ajándékaikat már elsősorban webáruházakból rendelik. Egy felmérés szerint a tavalyi évhez képest idén 12 százalékkal több ajándék kerülhet a webáruházak „polcairól” a karácsonyfa alá.
Vágólapra másolva!

A megkérdezett internetezők idén átlagosan 5 embernek terveznek ajándékot vásárolni, közülük is a többség a szűk család részére. A tavalyi évhez képest

idén az ajándékokra szánt teljes összeg ajándékozónkként várhatóan 10 százalékkal lesz magasabb,

azaz körülbelül 30 500 forint, derült ki az Árukereső.hu felméréséből, amely az internetezők karácsonyi ajándékvásárlási terveit vizsgálta. A megkérdezett 1700 ember többsége online tervez ajándékot vásárolni.

A családra költjük a legtöbbet

Az ajándékok értékét vizsgálva, a tavalyi évhez hasonlóan, idén karácsonykor is a szűk családi körben lesz a legnagyobb értékű ajándékbontás. Az ünnep közeledtével az internetezők átlagosan 3-4 közeli családtagjuk megajándékozását tervezik, összesen több mint 25 ezer forint értékben, derült ki a felmérésből.

Egyre többen online vásárolnak ajándékot karácsonyra Forrás: Thinkstock

A legközelebbi családtagok (gyerekek, szülők, testvérek) ajándékaira szánt fejenkénti összeg meghaladhatja a 6 ezer forintot, míg a legkevesebbet a munkatársakra szánják az internetezők, itt az ajándék átlagos értéke 2500 forint körül alakul.