Egy tech kiállítás, amin senkit nem érdekelnek a kütyük

A magyar pavilon és az öltönyösök
Vágólapra másolva!
Végre egy informatikai kiállítás, ahol a csúcstechnika van jelen, mégis odaférünk a kiállítók eszközeihez egy hosszabb kipróbálásra. A német CeBIT ma már sokkal szakmaibb rendezvény, rengeteg a felsővezető és az újságíró. Elsősorban az új üzletekre koncentrálnak itt, nem arra, hogy megmutassák legújabb termékeiket a cégek. Az ötnapos rendezvényen több magyar cég és startup is képviselteti magát. Őket is sorra látogattuk, de beszámolunk a legérdekesebb itt látott fejlesztésekről is. 
Vágólapra másolva!

Hétfőtől péntekig várja a látogatókat a legnagyobb német informatikai kiállítás, a CeBIT Hannoverben. Az esemény büszke arra, hogy

három látogatóból legalább egy top manager.

Inkább szól ez a rendezvény az új üzletekről és a kapcsolatokról, mintsem a legújabb fejlesztések bemutatásáról.

A sok öltönyös nekünk csak könnyebbé teszi, hogy kipróbáljunk olyan fejlesztéseket is, amelyekhez más kiállításokon egyszerűen nem férünk oda. Itt még a legújabb virtuális sisakban játszható játéknál sincsen sor.

A CeBIT-en előfordul, hogy épp senkit nem érdekel a legérdekesebb virtuális kütyü sem. Itt egy Quake-szerű játékot lehetett kipróbálni, de mi voltunk az egyetlen vállalkozók Forrás: Origo

Magyarok a CeBIT-en

Mivel itt elsősorban üzleti kapcsolatokat lehet építeni, természetes, hogy a nagyobb cégek mind jelen vannak a kiállításon. Megtelnek a kávézók melletti asztalok, rengeteg üzletet köthetnek.

A pavilok nagy része is ehhez igazodik, a legtöbb helyen a kényelmes székek és a kávégép fontosabb, mint az, hogy a termékeket jól meg lehessen nézni. A Magyar Nemzeti Kereskedőház pavilonja is hasonlóan néz ki, itt van a legtöbb magyar cég a CeBIT-en. Egy külön épületben, a startupok között még találunk néhány kisebb hazai vállalkozást.

A magyar pavilon és az öltönyösök Forrás: Origo

Keksz és rágcsa

A nagy magyar pavilonnál 11 cég van. A startupoknál három magyar céget találunk. Utóbbiak az InnoTrade programmal jutottak ki a rendezvényre, amivel a Magyar Nemzeti Kereskedőház próbálja folyamatosan lehetőségekhez juttatni a startupokat. Olyan cégek mehetnek így ki világrendezvényekre, amelyeknek már van prototípusuk, és hajlandóak némi pénzt is áldozni a lehetőségért, a megjelenésért cserébe.

Egy ilyen céget már be is mutattunk a rendezvényről, de sorban jönnek majd a többiek is, ahogy a legnagyobb érdekességeket is sorra kipróbáljuk. Van itt beszélő robot, szerverekkel fűtött épület, drónreptető akadálypálya és rengeteg érdekes előadás a jövő újdonságairól.

Ezekről mind beszámolunk még a héten Hannoverből, a CeBIT-ről.