Eladták a Budapest Taxit

taxisdemonstráció
Budapest, 2016. április 26. A taxis szervezetek demonstrációjának résztvevői gyülekeznek a budapesti Hősök terén 2016. április 26-án. Az Uber személyszállító szolgáltatás ellen tüntető taxisok a Hősök tere-Dózsa György út-Thököly út-Rákóczi út-Erzsébet körút-Teréz körút-Oktogon-Andrássy út-József Attila utca-Széchényi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Bem rakpart-Batthyány tér-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd útvonalon autóznak a Széchenyi István térig. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Új tulajdonosa van az egyik legnagyobb fővárosi taxis cégnek, a Budapest Taxinak. A Népszabadság szerint a „reptéri Zóna Taxiról ismertté vált Veres István” érdekeltségébe kerülhetett a cég.
Vágólapra másolva!

Az egyik legnagyobb fővárosi taxis fuvarszervező társaság, a Budapest Taxi új tulajdonoshoz került a Népszabadság értesülései szerint. Ezt a lapnak több, egymástól független forrás is megerősítette. Veres István a vendéglátásból is ismert volt korábban: a vállalkozónak több érdekeltsége is volt a Citadellán.

Új kézbe került a Budapest Taxi Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Veres István a lappal azt közölte, hogy a cég új tulajdonosa a Gamax-Pannon Work csoport. Az üzletember szerint a csoport vezetője Homonnay Géza, aki a Green Taxit birtokló Externet Nyrt.-ben is érdekelt. A piacon ezt

az újonnan formálódó taxis céget is Veres István érdekeltségi körébe sorolják,

írja a Népszabadság, amely szerint ezt az információt érdemben sosem cáfolták.

Nem nyúlnak a névhez

A lap szerint megmarad külön a két márka – Green Taxi és Budapest Taxi –, tehát nem lesz névegyesítés. A tulajdonosváltással pedig egy közel 650 autóból álló flotta jön létre.