Bővít a Tesco

tesco budaörs budaörs Utolsó vasárnapi nyitvatartás
Utolsó vasárnapi nyitvatartás
Vágólapra másolva!
A Tesco több mint 300 új termékkel bővítette speciális élelmiszerek kínálatát, már közel 1000 olyan termék kapható, ami bio, csökkentett laktóztartalmú, gluténmentes vagy hozzáadott cukor nélküli.
Vágólapra másolva!

Magyarországon a becslések szerint 1,5 millióan szenvednek cukorbetegségben, és a lakosság körülbelül 35-40 százaléka laktózérzékeny, az egyébként ritkának tűnő lisztérzékenység pedig a népesség 1-2 százalékát érinti.

Ételallergiások is megtalálják, amit ehetnek Fotó: Bielik István - Origo

A Tesco már az első hazai áruház megnyitása óta forgalmaz speciális élelmiszereket. Az áruházlánc megújította kínálatát így már

820 féle speciális szárazáru terméket és 123 féle frissárut kínál vásárlóinak.

A kibővült kínálatban összesen 308 féle bio, 152 hozzáadott cukor nélküli, 150 gluténmentes, 38 csökkentett laktóztartalmú és 295 speciálisan a kiegyensúlyozott táplálkozás részét képező termék van.

Cukorbetegek és diétázók is válogathatnak

A biotermékek között tojás, húsáru, tejtermék és liszt is kapható. A csökkentett laktóztartalmú termékek kínálatában túró, vaj és tejdesszert is szerepel.

A cukorbetegek és diétázók hozzáadott cukor nélkül készült kekszek, csokoládék és lekvárok közül választhatnak, a gluténérzékenyek pedig például számukra kifejlesztett sajttallért, muffint és pudingport is vásárolhatnak.

Több mint 300 termékkel bűvült a kínálat Fotó: Bielik István - Origo

A nagyrészt hazai beszállítóktól származó termékek kiválasztását az egyedi színkódolásuk segíti az áruházakban: a biotermékek zöld, a hozzáadott cukor nélküli termékek kék, a gluténmentes termékek narancssárga, a csökkentett laktóztartalmú termékek lila, míg a kiegyensúlyozott táplálkozás részét képező termékek rózsaszín jelölést kaptak.