Ön felpakolná a lakását és a családját egy remek állásért az ország másik végében? A mobilszállás lehet a megoldás.

Az Üzletrész rendszeresen foglalkozik az alternatív munkavégzés formáival. „A rugalmas munka az új fekete” – írtuk januárban, utalva ezzel arra, hogy a trendek szerint hamarosan épp olyan természetes és elfogadott lesz, mint a 20. században az irodai jelenlét. Sajnos az is igaz, hogy hazánkban csak a munkaképes lakosság néhány százalékát érinti a kérdés, míg Nyugat-Európában a munkaképes lakosság akár 30 százalékának elemi igénye a home office, a coworking irodák, a kötött órák helyett a törzsidő, a részmunkaidő, a munkakörmegosztás –  és lehetősége is van rá.

Ezen segíthetnek a mobilszállások. A magyar munkavállalóra ugyanis nem jellemző, hogy vállalja a költözést egy előnyös lehetőségért. Még akkor sem, ha a lakóhelyén nincs megfelelő állásajánlata. Márpedig az égető munkaerőhiány előbb-utóbb lassítani fogja a gazdaság növekedését.

Sokan nem szívesen hagynák el a városukat egy új állásértForrás: Thinkstock

A Work Force Kft. Oroszlányban adta át az első mobilszállást. A létesítmény közel 200 főnek biztosít majd szálláshelyet,  és remélhetőleg elősegíti a rugalmasabb munkaerő-áramlást. A szállásért a munkavállalóknak fizetniük sem kell.

Nem díszes, de nem is az a dolgaForrás: Work Force Kft.

A konténerszállásokat alig fél év kialakítani és felállítani. Az egységek kamionokkal könnyen szállíthatóak, és akár egyes telephelyek között mozgathatóak. Teljes kényelmet biztosítanak, a környezetet sem rongálják.  Kantin, mosoda, közösségi helyiségek, konyha- és mosókonyha is található bennük.

Minimalista fürdőszobák, csak a funkció számítForrás: Work Force Kft.

 „Nagyon nehéz az elmúlt évtizedek beidegződését legyőzni, de ezzel a lehetőséggel remélhetőleg sikerül motiválni a munkavállalókat. A kiegyenlítetlen kereslet-kínálat senkinek sem jó, sok helyen van munka, de nincs munkavállaló, vagy fordítva” – mondja Csákvári Róbert, a Work Force Kft. ügyvezető igazgatója. „Az oroszlányi mobilszállás csak az első lépés, továbbiakat is tervezünk, az ország több pontján” – teszi hozzá.