Magyarország támogatja Szerbia uniós csatlakozási terveit

Orbán Viktor; VUCIC, Aleksandar szerb miniszterelnök a szerb-magyar kormányzati csúcstalálkozó
Nis, 2016. november 21. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök négyszemközti megbeszélése Nisben, a Tiszti Klub épületében 2016. november 21-én. A magyar kormányfő a szerb-magyar csúcstalálkozóra érkezett a dél-szerbiai városba. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részt vesz a szerb miniszterelnök, Aleksandar Vucic elnökjelölti kampányában. A miniszter szerint fontos, hogy Szerbiában béke, nyugalom és stabilitás legyen. A két nemzet között történelmi barátság alakult ki.
Vágólapra másolva!

Belgrádba utazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A magyar miniszter részt vesz Aleksandar Vucic miniszterelnök elnökjelölti kampányában.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerbül mondott beszédet a rendezvényen.

Magyarország a nyugat-balkáni térség szomszédságában van, így

a magyarok számára egyértelmű biztonsági érdek,

hogy ott béke, nyugalom és stabilitás legyen.

Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy Szerbia öles lépteket tett az európai integráció irányába, és az európai integráció jelenti itt a leggyorsabb, legrövidebb utat a stabilitáshoz.

Orbán Viktor miniszterelnök és Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök négyszemközti megbeszélése Nisben, a Tiszti Klub épületében 2016. november 21-én. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Magyarország a jövőben is támogatja Szerbia európai uniós csatlakozási törekvéseit,

a szerb miniszterelnök személye pedig garancia arra, hogy Szerbia ezen az úton marad – mondta a miniszter.

Szijjártó Péter úgy látja, hogy Aleksandar Vucic személye stabilizáló tényező a Nyugat-Balkánon.

Magyarország éppen ezért szurkol neki azért, hogy megnyerje a szerb elnökválasztást.

A szerb mostani miniszterelnök vezetése alatt

- hangsúlyozta Szijjártó Péter, aki szerint egyértelműen sokkal jobb az itt élő magyaroknak, mintha rossz viszonyban lenne a két ország.