Eredményesen zárt a Magyar Nemzeti Bank 2016-ban

Matolcsy György
Economy minister of Hungary's Orban's government Gyorgy Matolcsy attends a hearing at the Economy committee of the Hungarian Parliament in Budapest on March 1, 2013. Hungary's Prime Minister Viktor Orban named a close ally, the controversial Economy Minister Gyorgy Matolcsy, as the new head of the country's central bank (MNB), a move that had investors worried of resurging inflation and renewed instability. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2016-os üzleti jelentésének és beszámolójának általános vitájában elmondta, hogy a jegybank eredményes, nagyszerű évet zárt 2016-ban.
Vágólapra másolva!

Matolcsy hozzátette, hogy az MNB törvényi kötelezettségeinek eleget tett, és teljesítette mindhárom mandátumában megfogalmazott feladatait, így megőrizte az árstabilitást, fenntartotta a pénzügyi stabilitást és támogatta a kormány sikeres gazdaságpolitikáját.

Matolcsy Görgy Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A jegybank elnöke hangsúlyozta, hogy 2013-tól minden évben, beleértve a tavalyi évet is, az MNB sikeres fúziós jegybanki politikát követett, amelyben volt helye az ortodox és az unortodox lépéseknek is.

Elmondta, hogy a nyugati demokráciákban példátlan módon, az MSZP politikai támadássorozatot indított az Magyar Nemzeti Bank, a jegybank elnöke és családja ellen, ezek a támadások pedig kivétel nélkül hazugságokra épültek.