Több a baleset az utakon ősszel

balesetet okozott, Szigetszentmiklós
Vágólapra másolva!
A Genertel adatai alapján évek óta több közúti- és töréskárral járó baleset történik az őszi hónapokban: az éves átlaghoz képest szeptember-október-novemberben öt-kilenc százalékkal több, mint az év többi hónapjaiban, ez az idén is valószínűleg így lesz.
Vágólapra másolva!

Tavaly, ebben az időszakban összesen 4483 személysérüléses közúti közlekedési balesetet regisztrált a KSH. Ezek döntő többségét a járművezetők okozzák, a kerékpárosok okozta balesetek száma ennél sokkal kisebb.

A KSH adatai szerint 2014-ben a szeptember-október-november hónapokban átlagosan 5 százalékkal, 2015-ben átlagosan 6 százalékkal, míg tavaly 9 százalékkal több személysérüléses közúti közlekedési baleset történt ebben a 3 hónapban, mint az év többi hónapjában.

baleset Forrás: police.hu

A Genertel szerint azért ugrik meg az év végével a balesetek száma, mert sokan nem készítik fel autójukat a hideg hónapokra és vezetés közben nem veszik figyelembe a megváltozott időjárási körülményeket.

A Genertel által megkérdezett autósok azt mondta, leginkább a többi autóstól tart az utakon, közel 40 százalékuk tart más közlekedő autósok szabálytalanságától, ehhez képest az útakadályok és úthibák csak 32 százalékot aggasztanak. 15 százalék megemlítette baleseti kockázatként az autók elé menő, ugró embereket is.