A világ legnagyobb gyorsétteremlánca az elmúlt hónapokban Finnországban tesztelte a vegán menüjét.
A kísérlet annyira jól sikerült, hogy
Finnországban és Svédországban is állandó jelleggel bevezetik a szójababból készült steak burgert.
A McVegan menüt a vállalat hét héten keresztül árusította Tamperében, a második legnépesebb finn városban, és a számok meggyőzték az étteremet.
A McDonald's közösen dolgozik az Anamma nevű helyi vállalattal, amely a vegán összetevőket szállítja a láncnak.
A döntés mögött a cég szerint az áll,
hogy a vegetáriánus és a vegán trend nagyon erős napjainkban,
és egyre többen fogyasztanak kizárólag növényi eredetű ételt.
A vegán ételek bevezetése azért is jó ötlet, mert így a vállalat amellett, hogy egészségesebb profilt mutat és megcéloz egy eddig el nem ért réteget, de emellett környezettudatosnak is tűnik, hiszen a rengeteg szarvasmarhának komoly hatása van a klímára.
Nem ez az első újítás, amivel a gyorsétteremlánc próbálkozik,
Dallas környékén például négy évtizednyi gyakorlattal szakítanak néhány üzletben,
és nem fagyasztott húspogácsákat tesznek a szendvicsbe, hanem friss húst sütnek – írja a Quartz.
Ahogy korábban az Origo is megírta, a McDonald's próbál visszatérni a hagyományokhoz, és az Egyesült Államokban visszahozzák a néhány éve kivezetett dolláros menüket.