Ötven új munkahelyet teremt az Aldi

Aldi
A logo is pictured on a sign outsude an Aldi supermarket store in London on September 26, 2016. Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. / AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas
Vágólapra másolva!
Önálló cégbe szervezi és Pécsen új irodával bővíti a Magyarországon elhelyezett informatikai támogatási központját az Aldi. A cég közleménye szerint az új szolgáltató központ ötven új munkahelyet fog teremteni.
Vágólapra másolva!

Az ALDI International IT Services Kft. Magyarországról támogatja majd többek közt az ALDI Dél vállalatcsoport új informatikai rendszerének üzemeltetését és biztosítja mintegy 3700 európai ALDI-üzlet informatikai rendszereinek zavartalan működését.

Biatorbágyon még 2013 januárjában kezdte meg működését az Aldi DÉl vállalatcsoport európai üzleteinek informatikai támogatását végző IT-központ. A működésének kezdetén magyar, német és angol nyelven nyújtott első szintű támogatást mintegy 3300 európai ALDI-üzletnek.

illusztráció Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Az elmúlt öt évben az első szintű informatikai támogatást a a második és a harmadik szintű, mélyebb informatikai ismereteket igénylő támogatással, majd a vásárlóknak nyújtott ügyfélszolgálati feladatokkal kapcsolatos szolgáltatások ellátásával bővül,

így a kezdetben negyven fővel működő osztály mára eléri a százat.

A magyarországi service desk legfőképp első, de bizonyos esetekben második szintű informatikai támogatást nyújt majd az ALDI Dél vállalatcsoport leányvállalatai számára az új vállalatirányítási rendszer üzemeltetése során, amely a beszerzés, az üzletek üzemelése, a logisztika és a készletgazdálkodás mellett a pénzügy és a könyvelés területén is hatékonyan kiszolgálja majd az áruházláncot. A támogatást a vállalat szakemberei a magyar mellett német, angol, olasz, szlovén és francia nyelven végzik, áll a vállalat közleményében.