Csodahétvége az Államokban, hihetetlen egybeesés az amerikai lottón

Dollár
One hundred dollar bills
Vágólapra másolva!
Az USA-ban két lottó nyereménye is jó ideje halmozódott, azonban a hétvégén egy ritka dolog történt. A Mega Millions és a Powerball főnyereményét is elvitték, így összesen több mint egymilliárd dollár fődíjat osztanak ki.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok igencsak extrém hétvégén van túl lottózási szempontból, ugyanis a két legnépszerűbb lottón is elvitték a hatalmasra duzzadt főnyereményt.

Először szombaton egy floridai játékos nyert 450 millió dollárt (116 milliárd forintot) a Mega Millions játékon, majd egy nappal később a Powerballon is született telitalálatos. Itt a nyeremény 570 millió dollár (146,8 milliárd forint) volt, azaz gyakorlatilag 24 óra alatt 1,02 milliárd dollárt nyertek meg az USA-ban.

Ez átszámolva 262,8 milliárd forint.

A Powerballon elért nyeremény már önmagában minden idők hetedik legnagyobb nyereménye lenne, míg a Mega Millions történetében ez volt a negyedik legnagyobb nyeremény – írja a CNBC.

Powerball szelvény Forrás: AFP/Justin Sullivan

Azonban a milliárdos hétvége így sem rekord, ahogy korábban beszámoltunk róla,

minden idők legnagyobb lottónyereménye 1,6 milliárd dollár volt,

igaz akkor hárman is nyertek.

A legnagyobb egy főre eső nyeremény 2017 augusztusában talált gazdára,

akkor 758,7 millió dollár ütötte egy massachusettsi játékos kezét.

Mindkét esetben a nyertesek kérhetnek részletfizetés 29 évre, vagy egyben történő kifizetést is, viszont akkor a nyeremény csökken.

Illusztráció Forrás: AFP/Image Source/Ditto

Érdekesség, hogy a Mega Millions megnyerésére az esély 1:302 500 000-hez, míg a Powernballnál 1: 292 200 000-hez.

Magyarországon utoljára épp 2017 52. játékhetén etén fordult elő, hogy egyszerre vitték el az ötös és hatos lottó főnyereményét is,

igaz jóval kisebb nyeremények voltak akkor. Az ötös lottó 687 millió forintot fizetett, míg a hatos 733 millió forintot.