Magyar csapat kapta a fődíjat a MOL Freshhh versenyének döntőjében

Egy dolgozó a Mol Nyrt. fúrótornyánál Hosszúpályi határában. A magyar olaj- és gázipari cég szénhidrogének után kutat Hajdú-Bihar megyében.
Egy dolgozó a Mol Nyrt. fúrótornyánál Hosszúpályi határában. A magyar olaj- és gázipari cég szénhidrogének után kutat Hajdú-Bihar megyében.
Vágólapra másolva!
A Freshhh 2017-es versenyére, mely egy online nemzetközi szimulációs verseny az olaj- és gázipar iránt érdeklődő tehetséges egyetemi hallgatók számára, a hazai, Miskolci Egyetem „Petronauts" csapata lett a győztes. A versennyel a MOL a digitális generációt szeretné megszólítani, mely után a versenyzők akár állásajánlatot is kaphatnak.
Vágólapra másolva!

Múlt pénteken Budapesten zárult a MOL-csoport immár 11. alkalommal megrendezett, díjnyertes versenye, a Freshhh. A fődíjért a Magyarországról, Horvátországból, Szlovéniából és Nigériából érkezett 7 legjobb csapat küzdött meg, a kihívásokkal teli döntőben végül a hazai, Miskolci Egyetem csapata, a „Petronauts" került ki győztesen.

A Freshhh olyan online nemzetközi, egyetemi hallgatóknak szóló verseny, amelynek során a résztvevők egy-egy integrált olajipari vállalat irányításáért felelősek.

A verseny résztvevői egy-egy integrált olajipari vállalat irányításáért felelősek (illusztráció) Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A háromfős csapatoknak napi döntéseket kell hozniuk területfejlesztési projektekről, finomító építéséről, kiskereskedelmi hálózat kiépítéséről és a legjobb termékportfólió létrehozásáról.

A megmérettetésre majdnem 60 országból jelentkeztek versenyzők. Összesen 1450 csapat vett részt a Freshhh 2017-es versenyén, ami egyértelműen mutatja a Freshhh nemzetközi ismertségét. A második helyen a horvát „Delay", a harmadik helyen pedig a nigériai „Awo Omoluabi"csapat végzett. A dobogós helyezések után járó nyeremény teljes összege 25.000 euró.