Lassan mindenki így akar csomagot küldeni

Ajándékok férfiaknak, pasas egy nagy csomaggal
Vágólapra másolva!
A 100 százalékban magyar tulajdonú Foxpost csomagautomata-hálózat idén 600 millió forintos, jövőre pedig már 1 milliárd forint feletti árbevételre számít, a várható növekedést a hálózat folyamatos bővítésével magyarázták, illetve azzal, hogy egyre többen veszik majd igénybe a cég szolgáltatásait - közölte a cég.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a társaság idén eddig országszerte 36 újabb automatát helyezett üzembe, így már 103 készülék áll az ügyfelek rendelkezésére. Nőtt a szolgáltatás földrajzi lefedettsége is:

az eddigi 33 település után további 15 városban és újabb 4 budapesti kerületben - és így több mint 5 millió ember számára váltak elérhetővé a cég által üzemeltett csomagautomaták.

A közlemény idézte Bengyel Ádámot, a Foxpost Zrt. vezérigazgatóját és társalapítóját, aki kifejtette:

Forrás: AFP/PhotoAlto

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint

a 2015-ben alapított a Foxpost Zrt. nettó értékesítési árbevétele a 2017-es lezárt üzleti évben meghaladta a 404 millió forintot, ami 244,49 millió forinttal több, mint az előző évben.

A társaság 2017-ben az adózás után több mint 177 millió forint veszteséggel zárt, ez némi javulást mutat a 2016-os 280,23 millió forintos veszteséghez képest. A társaság alapvetően a hálózat kiépítéséhez szükséges beruházásokkal magyarázza a veszteségeket.