Startupokkal javítja a munkahelyi légkört a Knorr-Bremse

Startup illusztráció
Vágólapra másolva!
Átláthatóbb folyamatok, csökkenő adminisztrációs terhek, hatékonyabb csapatmunka, gyorsabb és pontosabb információáramlás. A Knorr-Bremse Rail Systems Budapest ezeket a munkahelyi elvárásokat fogalmazta meg, amikor a széles nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező Design Terminalhoz fordult, hogy közösen összefogva startupokat kérjenek fel a feladat megvalósításához.
Vágólapra másolva!

A Design Terminal felhívására 82 nemzetközi pályázó jelentkezett, amelyek közül végül 10 startup kapott lehetőséget, hogy részt vegyen az Innovation Bootcampen. A háromnapos rendezvényen a Design Terminal mentoraival és a Knorr-Bremse Budapest munkatársaival ötleteltek a csapatok, amelyek közül magyar, cseh, német, francia, osztrák és brit gárda jutott be a legjobbak közé immáron az ügyfélre szabott ajánlataikkal.

A győztesek közül három startuppal már biztosan együttműködik a Knorr-Bremse egy legalább féléves pilotprojekt keretében. A cseh Feedyou chatbotja nem csupán az első munkanap (onboarding) viszontagságain képes segíteni, hanem

a bevett toborzási folyamatokat, a munkáltatói márkaépítést is megkönnyíti.

A más információs rendszerekkel egyszerűen összekapcsolható, Messenger, Skype, Slack és Telegram felületen egyaránt elérhető szolgáltatás gyakori HR-es kérdések megválaszolására vagy akár munkatársak tréningezésére is bevethető.

Startupok bevonásával javítja a munkahelyi légkört és a belső kommunikációt a Knorr-Bremse Budapest (képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

A Feedyou-hoz hasonló pilotprojekt indul a német Delgate-tel, amelynek alkalmazása

a szabad erőforrásokat és a szükséges szakmai tudást segít feltárni a vállalatoknak,

hogy azokat belső fejlesztési projekteket indításában és megvalósításában hasznosítsák. A cél az, hogy az innovatív ötletek ne haljanak el egy-egy beszélgetés után, hanem valós, kiértékelhető projektekké váljanak, amelyekben megjelennek a vállalat szabad globális erőforrásai és nemzetközi tudásanyaga. A kommunikációval, a belső folyamatokkal és a szervezeti kultúrával kapcsolatos kihívásokra szintén jó megoldást kínáló Delgate fejlesztéseit több nagyvállalati partner is teszteli, a négy fős Feedyou pedig a Microsofttal kötött partnerségi megállapodást.

Bár a most kiválasztott startupokkal fél- és egyéves projektekben gondolkodnak, Sávos András, a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest ügyvezetője nem zárta ki az ennél is hosszabb távú közös termékfejlesztés lehetőségét sem.