Ide költöznek az amerikaiak a jobb élet reményében

Fisher Island Florida
Aerial view of the exclusive Fisher Island residential compound (L) with a view of the southern tip of Miami Beach, Florida, 24 April 2005. According to the US Census Bureau, Miami's population in 1900 was 1,700 people, currently Miami's population stands at 362,470, with 60 percent of them foreign born. AFP PHOTO/Roberto SCHMIDT / AFP PHOTO / ROBERTO SCHMIDT
Vágólapra másolva!
A napfényes Florida állam a kedvence azoknak az amerikaiaknak, akik új államba költöznek – állítja a LendingTree elemzése – mintegy 12 százalékkal több hitelkérelem érkezett be olyan igénylőktől, akik korábban nem az állam lakosai voltak.
Vágólapra másolva!

Ugyanakkor, ha az államok lakosságára vetítik ki a hiteligényléseket, akkor Dél-Karolina a vezető hely: 52 százalékkal többen igényeltek házvásárlási hitelt, mint azt a lakosság száma indokolná – olvasható a MarketWatch oldalon.

Miami Beach, Florida Forrás: AFP/Roberto Schmidt

Az amerikaiak többsége általában a szomszédos államokat választja, ha költözésre szánja el magát, ugyanakkor, ha messzebb mennek, akkor Florida a legkedveltebb célpont.

A texasiaknál tapasztalható a költözés iránti vágy legalacsonyabb szintje (6,6 százalék),

majd Michigan (8,6 százalék), és Florida (8,9 százalék.) – ennek az egyik oka az lehet, hogy az ezekben található cégek sokkal jobban képesek megtartani meglévő alkalmazottaikat.

Az elmúlt években Kaliforniában volt megfigyelhető a tömeges kivándorlás, mert sokan képtelenek már megfizetni a lakásárak és emiatt hagyják ott az államot, ugyanakkor Alaszkában volt a legmagasabb az elköltözési ráta.