Ide költöznek az amerikaiak a jobb élet reményében

2018.12.06. 20:02

A napfényes Florida állam a kedvence azoknak az amerikaiaknak, akik új államba költöznek – állítja a LendingTree elemzése – mintegy 12 százalékkal több hitelkérelem érkezett be olyan igénylőktől, akik korábban nem az állam lakosai voltak.

Ugyanakkor, ha az államok lakosságára vetítik ki a hiteligényléseket, akkor Dél-Karolina a vezető hely: 52 százalékkal többen igényeltek házvásárlási hitelt, mint azt a lakosság száma indokolná – olvasható a MarketWatch oldalon.

Miami Beach, FloridaForrás: AFP/Roberto Schmidt

Az amerikaiak többsége általában a szomszédos államokat választja, ha költözésre szánja el magát, ugyanakkor, ha messzebb mennek, akkor Florida a legkedveltebb célpont.

A texasiaknál tapasztalható a költözés iránti vágy legalacsonyabb szintje (6,6 százalék), majd Michigan (8,6 százalék), és Florida (8,9 százalék.) – ennek az egyik oka az lehet, hogy az ezekben található cégek sokkal jobban képesek megtartani meglévő alkalmazottaikat.

Az elmúlt években Kaliforniában volt megfigyelhető a tömeges kivándorlás, mert sokan képtelenek már megfizetni a lakásárak és emiatt hagyják ott az államot, ugyanakkor Alaszkában volt a legmagasabb az elköltözési ráta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK