Már az Uber is bankol

Uber
The Uber logo is seen displayed on a mobile device in this photo illustration in Warsaw, Poland on March 19, 2019. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Uber Money az amerikai cég legújabb kísérlete arra, hogy betörjön a pénzügyi világba. Az Uber sofőrök bankkártyát, míg az utasok hitelkártyát igényelhetnek – összegzi a The Verge.
Vágólapra másolva!

A 2009-ben alapított cég, most Uber Money néven új részleget hozott létre, hogy kezelje az egyre jobban fejlődő pénzügyi szolgáltatási üzletágát. A csoport felel ezentúl a cég hitel- és bankkártya kínálatáért, a sofőrök digitális pénztárcájáért, valamint a pénzügyi kifizetések időzítéséért is.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

Így a sofőrök azonnal hozzájuthatnak a pénzükhöz – korábban meg kellett várniuk a heti kifizetéseket, vagy egy Instant Pay nevű alkalmazás segítségével kaphatták meg a bevételüket.

Így mind a sofőrök, mind az Uber Eats ételfutárok „valós idejű hozzáférést kaphatnak számlájukhoz" – összegezte a cég. Vagyis ezzel a mobilszámlával a közel 4 millió Uber alkalmazott képes lesz azonnal hozzáférni pénzéhez, minden út vagy kiszállítás után.

Az Egyesült Államokban, és hamarosan a többi országban is

lehetőség lesz az alkalmazottaknak díjmentes bankkártyát is igényelni,

amit a pasadenai Green Dot pénztechnológiai és bank társaság fiókjához kapcsolnak.

Az Uber szerint a digitális pénztárcával az alkalmazottak „könnyen nyomonkövethetik bevételeiket és kiadásaikat, kezelhetik és utalhatják pénzüket". Az alkalmazás illesztőprogramját a héten teszi közzé a cég.

Az újraindított hitelkártyával pedig az ügyfelek vásárolhatnak és feliratkozhatnak az Uber szolgáltatásaira, amihez a vállalat további kedvezményeket és jutalmakat kínál, például az elköltött összeg öt százalékát visszatérítik Uber Cash formájában, amit a cég szolgáltatásaira lehet majd megint fordítani.

A vállalat már 2016-ban kipróbált egy kamatmentes készpénz-előrefizetési programot Kaliforniában és Michiganban az Uber sofőrök körében.

Az Uber nem az első techcég, amely pénzügyi szolgáltatásokat kínál: például az Apple nemrég dobta piacra a Goldman Sach-szal közös hitelkártyáját.