Az Electronic Arts nemrég mutatta be a Apex Legends nevű ingyenes online játékot, amely rövid idő alatt óriási siker lett. Ugyanez viszont nem mondható el a stúdió egyik legfontosabb idei videojátékáról, az Anthemről, amely eddig nagy kudarcnak tűnik.

A február 22-én debütált Anthem az EA egyik nagy reménysége volt, azonban a kritikusok nincsenek elájulva a játéktól. A Metacritic nevű oldalon egyenlőre a 100 begyűjthető pontból csak 61-et ért el a játék.

Összehasonlításként az Apex Legends  cikkünk írásakor 88 pontot kapott a 100-ból. Az elemzők véleménye megoszlik arról, hogy mindez mit jelent a befektetők számára. Guilherme Fernandes, a Newzoo piackutatója szerint nincs ok az aggodalomra, hiszen az EA továbbra is az egyik legsikeresebb videojáték stúdió.

 

illusztrációForrás: AFP/Anadolu Agency/Aytac Unal

Hozzátette, hogy nem lehet minden egyes játék siker, ezt pedig a befektetők is minden bizonnyal tudják. Ráadásul az EA a legnagyobbat az évente megjelenő sportjátékaikon kaszál, amelyek között olyan világszerte ismert és népszerű szériák vannak, mint például a FIFA.

Michael Pachter szakértő szerint már egy ideje tudni lehetett, hogy gondok lesznek majd az Anthem indulásakor, így a részvényeseket nem érte nagy meglepetés. Pachter hozzátette, hogy az EA már egy ideje a vártnál gyengébben teljesít több területen is. A szakértő szerint a cég igazán azzal hibázott, hogy megengedte az Anthemmel kapcsolatos kritikák megjelenését, még mielőtt kijöttek volna a játékkal.