Hatalmasat bukott Anglia egyik legnagyobb biztosítója

Lloyd's Building, City of London, London, England travel destination photography HORIZONTAL colour image EUROPE outdoors no people REFLECTION building exterior ARCHITECTURE united kingdom england london english culture capital cities city of london lloyd'
Lloyd's Building, City of London, London, England, United Kingdom, Europe
Vágólapra másolva!
A természeti katasztrófák miatt komoly veszteséggel zárta a 2018-as évet a brit Lloyd's of London. A vállalat vezérigazgatója szerint viszont nincs ok a pánikra, az idén már jobb évre számítanak a biztosítónál.
Vágólapra másolva!

A Lloyd's 1688-ban kezdte meg a működést, mára pedig az egyik legnagyobb biztosítóvá nőtte ki magát. Műkincseken át hajókig, mindenre lehet biztosítást kötni náluk.

A természeti katasztrófákban bővelkedő év miatt viszont már második éve lépik át az 1 milliárd fontos veszteséget.

Globális tekintetben a hurrikánok, erdőtüzek és tájfunok 80 milliárd dolláros kárt okoztak, ez viszont még így is elmarad a 2017-es 140 milliárd dollártól, amikor az Egyesült Államokon három óriáshurrikán is végigsöpört.

Lloyd's of London Forrás: robertharding/Fraser Hall/Fraser Hall

A szektorban viszont akkora a verseny, hogy hiába bukott 2 milliárd fontot a cég 2017-ben, a kamatot így sem tudták jelentősen emelni. Ugyan a cég vesztesége 2018-ban is elérte az 1 milliárdot, John Neal, a vállalat vezérigazgatója bízik benne, hogy az idei év jobb lesz.

Nemcsak a természeti katasztrófák voltak hatással a vállalat életére, mivel a Bloomberg jelentése szerint komoly gondok vannak házon belül a szexuális zaklatással.

A jelentésre reagált a cég és bemutattak egy akciótervet, amelynek célja a munkahelyi zaklatások visszaszorítása és kezelése.