Új 50 forintos pénzérmét mutatnak be napokon belül

2019.07.06. 15:02

A budapesti vívó-világbajnokság tiszteletére a jegybank kibocsát egy különleges 50 forintost, amelyet július 8-án mutatnak be a nagyközönségnek.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Magyar Vívó Szövetség közösen tartja a hazai rendezésű, FIE Vívó-Világbajnokság tiszteletére megjelenő 50 forintos forgalmi érme emlékváltozatának hivatalos kibocsátását, mégpedig július 8-án, délelőtt, derül ki az intézmény közléséből. 

Ekkor mutatják be a kiemelt sportrendezvény alkalmából megjelenő érmét, arról előzetes információ vagy kép nem áll rendelkezésre.

Az MNB épületeForrás: MTI/Jászai Csaba

Az MNB amellett, hogy rendszeresen emlékérméket bocsát ki, például a Himnusz megzenésítésének 175. évfordulójára, különböző eseményekre az úgynevezett forgalmi, azaz mindennapokban használt érmékből is készít különleges verziót - írja a Napi.hu.

Tavaly például a Divízió I/A jégkorong világbajnokságra jött ki egy 50 forintos. Kétmillió példányban került forgalomba, közülük 12 ezer érme díszcsomagolt első napi veretként (verdefényes kivitelben).

A jégkorongos ötvenforintos előlapja, azaz névértékes oldala ugyanolyan, mint a sima ötvenesé. A hátoldalán, azaz a tematikus oldalán azonban a megszokott kerecsensólyom helyett a jégkorongsportág egyik legfontosabb mozzanata, a kapura lövés jelenete látható.

A vívó-vb tiszteletére megjelenő új 50 forintos hátlapját a hétfői, ünnepélyes bemutatón láthatja először a nyilvánosság.