Mesés nyeremény találhat gazdára az Eurojackpoton

EuroJackpot FOTÓ FOTÓTÉMA kéz szelvény szerencsejáték tárgyfotó TESTRÉSZ Budapest, 2014. október 2.
Tulik Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője mutatja az EuroJackpot szelvényt a sorsolásos játék október 4-i indulása előtt Budapesten, a Pólus Centerben l
A száz­ezres nagyságrendű szelvényszámot generáló játékok táborában az Eurojackpot a legfajsúlyosabb tényező.
Vágólapra másolva!
Mindössze 8 hét halmozódás után elérte maximumát az Eurojackpot főnyereménye, hiszen az e heti várható jackpot bruttó 90 millió euró, azaz közel 30 milliárd forint. A magyar szerencsejátékok történetében egyetlen játékos sem nyert még ekkora összeget.
Vágólapra másolva!

Az előző játékhét során ismét nem született telitalálatos szelvény az Eurojackpoton, így tovább emelkedett a játék várható főnyereménye.

2019-ben ez a második alkalom, hogy az Eurojackpoton elérhető legmagasabb összegért, azaz 29,2 milliárd forintért játszhatnak a játékosok.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az elmúlt évek jackpotjait vizsgálva változatos kép rajzolódik ki: míg 2017-ben egyetlen alkalommal sem, addig 2018-ban többször is előfordult, hogy több mint 29 milliárd forintot ért a helyesen megtippelt 5+2 nyerőszám.

A tavalyi esztendőben arra is volt példa, hogy a 90 millió eurós főnyeremény egymást követő 7 héten át volt elérhető.

A játékkal kapcsolatban további érdekesség, hogy ugyan a főnyeremény lehetséges összege maximum 90 millió euró, a halmozódás nem feltétlenül ér véget. Amint a játék heti jackpotja eléri a 90 millió eurót, azt követően – amennyiben továbbra sincs telitalálat – a II. nyerőosztály nyereményalapja emelkedik tovább.