Az elemzők szerint a Roku streaming platformja sokkal gyorsabban növekszik, mint tette azt a Netflix a kezdeti időszakban 2025-re pedig elérhetik a 80 millió aktív felhasználót.

Ralph Schackart, a William Blair elemzője szerint a Roku hasonló utat fog bejárni, mint a Netflix, viszont a cég növekedése még a streaming óriásénál is gyorsabb lehet a kezdeti fázisban és a nemzetközi terjeszkedés során.

A Roku saját streaming berendezést árul, amely operációs rendszerrel látja el az okostévéket.

Az idei évben valósággal kilőttek a vállalat részvényei, amelyek már 370 százalékot erősödtek. A hónap elején a cég pénzügyi jelentése is felülmúlta a szakértők várakozásait, ez pedig tovább fűti az optimizmust.

illusztrációForrás: 123RF

A második negyedévben a Roku elérte a 30,5 millió aktív felhasználót, ez pedig 39 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, valamint 1,4 millióval több, mint az első negyedéves növekedés.

A Netflix hasonló kezdeti fázisával összehasonlítva a Roku nagyobb negyedéves növekedést tud felmutatni. Míg a Netflixnek 8 százalék volt, addig a Roku esetében a 9 százalékos bővülésről beszélhetünk. Ez azt jelenti, hogy a felhasználónkénti átlagos bevétel 2025-re elérheti az 58 dollárt.