Az Amazon nem lesz káros anyag kibocsátó

Jeff Bezos, Amazon, Blue Origin
Amazon and Blue Origin founder Jeff Bezos provides the keynote address at the Air Force Association's Annual Air, Space & Cyber Conference in Oxen Hill, MD, on September 19, 2018. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Jeff Bezos nemrégiben jelentette be, hogy az Amazon e-kereskedelmi vállalata 2040-ig karbonsemleges lesz – összegzi a Business Insider.
Vágólapra másolva!

Bezos a héten jelentette be a hírt és ígéretet tett, hogy ezzel cége is küzd az éghajlatváltozás negatív hatásai ellen. Az alapító elmondta, hogy ezzel

az Amazon tíz évvel hamarabb teljesíti az ENSZ Párizsi éghajlatvédelmi egyezményét.

Jeff Bezos, az Amazon alapítója és vezetője Forrás: AFP/Jim Watson

A cég ezentúl rendszeresen méri és közzéteszi az emissziós kibocsátás adatait, és törekszik ezek teljes megszüntetésére. Jeff Bezos a cég energiafelhasználásának 80 százalékát megújuló forrásokból fogja beszerezni 2024-ig – ez jelenleg 40 százalék.

– nyilatkozta Dara O'Rourke azAmazon fenntarthatósági csapatának vezető tudósa.

A cégvezér továbbá bejelentette, hogy 100 ezer elektromos kézbesítő járművet rendelnek, amit Dave Clark, az Amazon műveleti vezérigazgató-helyettese Twitter bejegyzésben be is mutatott.

A kisteherautók a bejegyzés szerint 2021-ig el is indulnak.

A járműveket a Rivian készíti el, amibe az Amazon 440 millió dollárt fektetett be.

Illusztráció Forrás: AFP/Denis Charlet

Jeff Bezos továbbá arra kéri a vállalatokat, hogy csatlakozzanak tervéhez.

Az Amazon együtt fog működni az ellátási láncban található cégekkel, hogy segítse őket a szén-dioxid-mentesítésben és a további környezetvédelmi lépések megvalósításában.

Ezen felül a cég 100 millió dolláros adománnyal támogatja a Right Now Climate Fund természetvédelmi szerevet létrehozását, amelynek célja az erdők és a vízi élőhelyek helyreállítása és védelme a bolygón.