Elkészült a töltőtollak Teslája

Hugh Jackman egy Montblanc-reklámban
Vágólapra másolva!
Egy magyar tervező, Megyeri Gábor Miskolcról indulva előbb a világ két, talán leginkább irigyelt, az elegáns luxussal azonosított tollkészítő cégét lepte meg az ötleteivel, majd saját márka építésébe kezdett. Megyeri Gábor épp mostanra válik éretté az alanyi jogú világhírre: hamarosan megindul az általa tervezett luxus töltőtoll forgalmazása. Az amerikai kereskedőpartner egyszerűen csak "A töltőtollak Teslája"-ként emlegeti az újdonságot.
Vágólapra másolva!

Megyeri Gábor egy szokatlan formájú, furcsán izgalmas tapintású és meglepően széles felhasználói tartományban professzionálisan viselkedő töltőtollat tervezett, s ha minden a tervek szerint alakul, akkor heteken belül erről fog beszélni a világ.

- vallja Megyeri Gábor, az Etelburg ügyvezető tervezője a Napi.hu-nak adott interjúban. A szakember számára a toll "elnyűhetetlen kommunikációs eszköz, ami egyben kiváló kommunikációs felület is".

Hugh Jackman egy luxus töltőtoll reklámban Forrás: Montblanc

A három évnyi tervezés, gyártás-előkészítés és technológiai, illetve innovációs fejlesztés és "babusgatás" végén a sorozatgyártásig jutott tollat akár ezer dollár körüli áron is elkezdhetik értékesíteni, amire először az amerikai Kenro Industries bolthálózatnak lesz lehetősége.

Az elképzelés szerint innen kezdi meg a világhódítást Megyeri Gábor cége, az Etelburg is.

A magyar tervező még 2007-ben, Hamburgban fogadta meg magának, hogy egyszer saját branddel is a világ elé áll. Akkor már hónapok óta a luxustoll-gyártó Montblancnál dolgozott. Az első projektje, a Mark Twain toll utolsó ismert kereskedelmi ára 1500 dollár volt (de már régóta nem kapható). A szimbólumokkal, utalásokkal és az írót különböző ismertetőjegyein keresztül megidéző műalkotással Megyeri Gábor úgy érezte, hogy belenézett egy bugyorba - és tetszett neki, amit látott.

- magyarázza.

Forrás: 123RF

Ezután több hasonló projektben vett részt. A Bugatti Chiron sportautóhoz készített, korábban 3500 dollárért megszerezhető (de már szintén elfogyott) luxustollának a kupakja például úgy működik, hogy csavarásra valójában a tollat csúsztatja a használója tenyérbe.

A töltőtoll tervezés és gyártás különleges fontosságú Megyeri Gábor számára. Végeredményben erről szól az amerikai kereskedő által most csak "A töltőtollak Teslája"-ként emlegetett készlet fejlesztése is.

Az Etelburg debütáló töltőtolla három területen is figyelemre méltó innovációk eredménye.

Egyrészt a repülőgépiparban ismert perunalból készült, és a közel acél szilárdságú rendkívül tartós anyag további speciális bevonatokat kap a hosszú élettartam biztosítása érdekében. Másrészt többféle értelemben is igaz rá a modularitás: a felhasználási környezet és mód szerint választható könnyen szállítható 138 milliméteres, rövid száras felépítés, a professzionális, otthoni/stúdió környezetben történő használathoz pedig a 220 milliméteres, hosszú száras felépítés. Egyébként a toll másodpercek alatt átalakítható töltőtollból rollerballá, filctollá, vagy akár ecsetté is. Harmadrészt speciálisan ehhez a tollhoz kifejlesztett tintával kerülnek forgalomba az újdonságok.

Az Etelburg elnevezés - ami a magyarok eredettörténeti krónikáiban Attila népének várát jelzi - valójában a cég budapesti gyökereire, valamint a tervezés és gyártás magyarországi megvalósítására utal.