Az amerikai Tesla legújabb, tízes szoftverfrissítése számos újdonságot tesz lehetővé az autóval kapcsolatban. Például akár fütty segítségével magunkhoz hívhatjuk, vagy ha énekelni támad kedvünk, akkor mostantól használhatjuk a több nyelven elérhető karaoke-t is.

Az autótulajdonosok a napokban kapnak értesítést a szoftverfrissítésről, amely egyben a cég legnagyobb frissítési csomagja.

Ez egy újabb példa arra, hogy ha van egy Teslád, akkor az milyen elmondhatatlanul jó élményeket kínál" – olvasható a cég frissítéséről szóló blog bejegyzésében.

IllusztrációForrás: AFP/NurPhoto/Manuel Romano

A cég rekord mennyiségű, 95 ezer autót szállított ki áprilistól júniusig, azonban az Elon Musk alapította autógyár még mindig azzal küzd, hogy nyeresegéses legyen. A vállalat előrejelzése szerint bevétele növekedni fog a szeptemberrel lezáruló negyedévben.

Az „Intelligens hívás" funkció lehetővé teszi, hogy a parkolókban a tulajdonoshoz navigáljon az autó, amíg látótávolságban van – ez csak azon autótulajdonosok számára érhető el, akik teljesen önvezető vagy továbbfejlesztett autópilótával rendelkező Teslát vásároltak.

Ez egy remek szolgáltatás azoknak, akik éppen szatyrokkal megrakodva lépnek ki az áruházból, esetleg gyerek van a kezükben vagy csak nem akarnak a kocsihoz sétálni az esőben" – olvasható a blog bejegyzésben.

IllusztrációForrás: AFP/Sputnik/Irina Kalashnikova

Ráadásul egy új szórakoztatási funkció révénaz autó konzolját össze lehet kötni a Netflix és Hulu streaming szolgáltatókkal, a Spotify zeneszolgáltatóval, valamint a YouTube videómegosztóval is, amennyiben a jármű parkol. Idővel pedig további streaming- és videómegosztó szolgáltatókkal fog bűvölni a kínálat.

Mostantól a Tesla oktatói videóihoz is hozzá lehet ezentúl férni a középső konzolon.

Az autó navigációs rendszere pedig képes lesz a közeli éttermeket, vagy szórakozó helyeket ajánlani a sofőrnek, vagy például nemzeti parkokat, esetleg ínyencségeket kínáló helyeket.

A tízes frissítés pedig lehetővé teszi az autótulajdonosoknak, hogy mobiljuk segítségével távolról kinyithassák a garázsajtó, előre bekapcsolják az autó ablaküveg párátlanítóját.