Az amerikai Harley-Davidson leállította első elektromos motorkerékpárjának gyártását és szállítását, miután problémát fedeztek fel a motorok töltőberendezésénél. A leállás jelentős visszaesést okozhat a cégnél – írja a MarketWatch.

Az 1903-ban alapított vállalat bejelentette, hogy felfüggesztik a LiveWire modell gyártását, mivel problémát találtak, hozzátették, hogy a tesztek jól haladnak, de nem mondták el, mikor folytatódik a gyártás.

A Harley-Davidson elektromos motorja.Forrás: AFP/Stan Honda

A társaság júliusban csökkentette a motorkerékpár-szállításra vonatkozó előrejelzését, és legutóbbi negyedévében gyengébb pénzügyi eredményeket jelentett.

Ez mindannyiunk számára kiábrándító" – írta múlt heti kereskedőknek küldött levelében a cég vezérigazgatója. A mintegy 30 ezer dolláros e-motorok vezetése továbbra is biztonságos a Harley-Davidson szerint.

A cég részvénye idén összesen 3,2 százalékkal emelkedett, és hét eleji bejelentés után pedig 0,3 százalékkal csökkent.

IllusztrációForrás: Zirig Árpád

A társaság kérte az ügyfeleket és a kereskedőket, hogy csak azokat a professzionális töltőkészüléket használják, amiket a márkakereskedésekben lehet kapni – ezekkel egy óra alatt újratölthetőek a motorok, szemben a szabványos fali csatlakozós megoldással, aminél akár tíz órát is igénybe vehet egy újratöltés.

A cég jelenleg is azon dolgozik, hogy az Egyesült Államokban bővítse az elektromos töltők számát, és ehhez már együttműködési megállapodást kötött az Electrify America vállalattal. A Harley-Davidson csökkenő bevételekre számít az Államokban, ezért új modelleket vezettek be, köztük az elektromos motort is, illetve a tengerentúli eladásokra is nagyobb hangsúlyt fektettek. 2018-ban a cég motoreladásainak 42 százaléka az USA-n kívül történt.