Megugrott a forgalom a húsmentes burgereket árusító Burger Kingekben

2019.11.27. 08:30

A Barclays kutatói megvizsgálták a forgalom megoszlását a St. Louis-ban található Burger King környékén, mióta bevezették a növényi húspogácsával készült Whopper burgert, és az eredmények magukért beszélnek – írja a CNBC.

A gyorséttermi lánc még áprilisban kizárólag a St. Louis-ban található éttermekben vezette be az Impossible Whoppert, ami az Impossible Foods által gyártott növényi alapú húspogácsából készült.

IllusztrációForrás: BELGA/AFP/Nicolas Maeterlinck

Az elemzésből kitűnik, hogy mintegy 18 százalékkal nőtt az éttermek forgalma a városban, szemben a McDonald's St. Louisban lévő, valamint a Burger King Kansas Cityben található éttermeihez képest.

Július közepe óta érzékelhető, hogy a Burger King forgalma növekszik a McDonald's-hoz képest, ráadásul az Impossible Whopper általános bevezetését követően országszerte két százalékpontos forgalomnövekedést tapasztaltunk" – mondta el a Barclays csapata.

IllusztrációForrás:Beyond Meat

A húsmentes Whopper sikere megfelel a befektetők elvárásainak, mivel a gyorsétteremnél átlagosan 3,5 százalékkal növelte meg az eladásokat.

A Burger King a kanadai multinacionális gyorsétterem holding társaság, a Restaurant Brands International leányvállalata, amelynek részvényei - a kutatást végzők szerint - a következő 12 hónapban 28 százalékkal is emelkedhetnek.

A Barclays csapata szerint a siker részben az Impossible Whopper iránti megnőtt keresletnek köszönhető.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK