Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Még alig indult el, de ez lett a videojáték-streaming első vesztese

nvidia geforce now játékstreamelő
Elindult a GeForce Now játékstreamelő
Vágólapra másolva!
Tavaly indult el az Nvidia GeForce Now nevű szolgáltatása, amely különlegessége, hogy a cégtől virtuálisan kibérelt számítógép segítségével játszhatunk a legnagyobb gépigénnyel rendelkező játékokkal akár 10 éves laptopunkon is, ehhez csak internetkapcsolat szükséges. A szolgáltatás most élesben is elindult havidíj ellenében, azonban ez több gyártónak sem tetszik.
Vágólapra másolva!

Sikerrel zárult az Nvidia GeForce Now tesztidőszaka, így élesben is elindult a szolgáltatás 5 dolláros áron. Ennek lényege, hogy a cég számítógépeit virtuálisan kikölcsönözve az ügyfél számítógépére streamelik a videójáték képét,

így egy olyan gépen is élvezheti a legújabb játékokat, amelyen egyébként a gépigény miatt nem tudná kipróbálni őket.

Ehhez természetesen a havidíj befizetése mellett szükség van a játékok megvásárlására is valamelyik online áruházból, majd ha a rendszer ellenőrizte a vásárlást a játék megjelenik a GeForce Now könyvárba, így az ügyfél bármikor játszhat vele.

Nemrég viszont Activision Blizzard és a Bethesda Game Studios, a világ két legjelentősebb gyártója, bejelentette, hogy eltávolítják a játékaikat a GeForce Now könyvtárából.

Nekik állítólag az nem tetszik, hogy az ügyfelek nem veszik meg külön a játékokat a platformra, hanem a már korábban megvásárolttal is játszhatnak rajta.

illusztráció Forrás: NVIDIA

Az Nvidia ezt azzal magyarázta, hogy a kezdeti időszakban azt akarták, hogy minél többen kipróbálják a szolgáltatást minimális pénzügyi elköteleződéssel. A vállalat hozzátette, hogy később ez a rendszer minden bizonnyal változni fog.

A kiadók platformtól függően más verziót dobnak piacra (Wii, PS, Xbox, PC) és az esetek többségében nem lehet például egy PlayStation platformra megvett játékot számítógépen is játszani. Az Activision Blizzard és a Bethesda azt szeretnék elérni, hogy a GeForce Now is egy ilyen platformnak minősüljön és külön meg kelljen rá venni a játékot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről