Óriásberuházást készít elő a Google a régióban

Google, logó, alkalmazás, telefon
ANKARA, TURKEY - DECEMBER 02: Google logo is seen displayed on a phone screen and on a screen at the background, in this illustration photo in Ankara, Turkey on December 02, 2019. Ali Balikci / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Az amerikai technológiai óriáscég, a Google 2 milliárd dollárt fektethet be varsói adatközpontjának fejlesztésébe, olvasható a polskieradio.pl hírportálon. A fejlesztés középpontjában a számítógépes felhőszolgáltatások állnak.
Vágólapra másolva!

A cikk a Plus Biznesu napilapra hivatkozva idézi a Google lengyelországi és közép-kelet-európai üzletfejlesztési igazgatóját, Magdalena Dziewgućot, aki azt mondta:

a varsói létesítmény a legnagyobb ilyen típusú infrastrukturális beruházás lesz Lengyelországban.

Az adatközpont, amelyet Region Google Cloudnak, azaz Térségi Google Felhőnek neveztek el, várhatóan jövő év elején indítja el a tevékenységét - teszi hozzá a Növekedés.hu.

Illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Ali Balikci

Jadwiga Emilewicz miniszterelnök-helyettes és fejlesztési miniszter becslése szerint a Google 1,5-2 milliárd dollárt fordít a projektre.

A hír a szoftveróriás, a Microsoft múlt havi bejelentését követi, amely 1 milliárd dollárt költ a digitális technológia fejlesztésére Lengyelországban.