Nem a technológiai cégek hónapja a mostani a Wall Streeten, de félteni sem kell azokat

Wall Street, tőzsde, stock exchange, USA, gazdaság
Traders work during the opening bell at the New York Stock Exchange (NYSE) on February 28, 2020 at Wall Street in New York City. - Losses on Wall Street deepened following a bruising open, as global markets were poised to conclude their worst week since 2008 with another rout. (Photo by Johannes EISELE / AFP)
Vágólapra másolva!
Eléggé csúnya hónap lett a szeptember a teljes részvénypiac számára, de még ennél is rosszabb lett azoknak az eredménye, melyek március óta a legnagyobb emelkedő lendületet adták a Wall Street számára.
Vágólapra másolva!

A technológiai cégek közül a Facebook, az Amazon.com, az Apple, a Microsoft és a Google anyavállalata, az Alphabet a Dow Jones Market Data adatai szerint együtt a legrosszabb havi esést könyvelhetik el.

Az ötös bigtech részvénycsoport mintegy 817 milliárd dollárnyi piaci értéket veszített el eddig szeptemberben, ami a csoport legmeredekebb havi visszaesését mutatja.

A részvénycsoport második legrosszabb hónapja sehol sincs a mostani mögött, lévén, az 2018 októberében mintegy 425 milliárd dolláros esést produkált.

A szintén bigtech részvények közé tartozó Netflix mintegy 24 milliárd dollárt veszített az értékéből, ami 2018 októbere óta a legnagyobb havi értékvesztése.

Az Apple, amely a piaci érték szerint Amerika legnagyobb vállalata, eddig mintegy 322 milliárd dollárt veszített szeptemberben, ami a társaság történetében a piaci érték legjelentősebb csökkenését jelenti.

A techcégek számára kemény hónap volt a szeptember, de hosszú távon ledolgozhatják majd a veszteségeket Forrás: AFP/Johannes Eisele

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az Apple március 23-a, azaz a koronavírus válság miatti mélypontja óta egy egész elképesztő összeget, 934 milliárd dollárt tett hozzá piaci értékéhez.

A Facebook, az Apple, az Amazon, a Microsoft és az Alphabet együttesen

2600 milliárd dollárt emelkedett a Dow Jones Market Data adatai szerint.

"A szeptember kemény hónap volt minden befektető számára, de a tech részvénycsoport komoly arculütést kapott" - mondja Lindsey Bell, az Ally Invest befektetési szakembere.

Ez a szeptember ugyanis az elmúlt mintegy 20 év egyik legrosszabb hónapja volt a részvények mozgását tekintve.

Bell szerint a befektetőknek inkább a korábbi irányt érdemes tartaniuk, mintsem túlságosan felülni a jelenlegi volatilitásra, melyet a gazdasági ösztönző intézkedések csúszása, a részvények felfutásától való félelem és a koronavírus iránt növekvő aggodalmak mozgatnak.

"A techóriások túlmutatnak ezen a szeptemberi mélyponton" - véli Bell.

- tette hozzá az elemző.

Forrás: Marketwatch.com