Az útdíjfizetési szolgáltató egyre nagyobb forgalmat regisztrál a városi ügyfélszolgálatokon

autópályadíj
Budapest, 2014. december 11. Tájékoztató tábla az M1-es és M7-es bevezető szakaszán Budapest határában 2014. december 11-én. Megszűnik januártól az M0-s autóút általános díjmentessége. Az NFM közleménye szerint a körgyűrű M5-ös és M4-es (4. sz. főút), valamint M3-as autópálya és 11. sz. főút közötti szakaszai, és a gyorsforgalmi úthálózat M0-s autópályán belüli részei (például M1-es és M7-es bevezető a Budapest táblától) januártól csak matricával használhatók. Az M0-s körgyűrű egyes elemei uniós forrásból épültek vagy újultak meg, ezeken a szakaszokon a díj bevezetését az EU támogatási szabályai nem teszik lehetővé. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A díjköteles utak főként a településeken kívül haladnak, de egyre nagyobb az igény, hogy az útdíjfizetéssel kapcsolatos ügyeket városon belül tudják intézni az ügyfelek - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. közleményében.
Vágólapra másolva!

A társaság felidézte: ehhez az elváráshoz igazodva döntöttek úgy tavaly, hogy

nemcsak autóval, hanem tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalog is jól megközelíthető helyszínekre viszik ügyfélszolgálataikat.

Tavaly szeptemberben nyitotta meg a NÚSZ a 19. kirendeltségét Budapest belvárosában, a Rumbach Sebestyén utcában, ahol a nyitás óta eltelt egy évben csaknem négyezren fordultak meg, és rövid időn belül meg kellett duplázni az ügyfélkiszolgálási kapacitást. A 19 ügyfélszolgálat közül a nyolcadik legforgalmasabb lett a belvárosi iroda.

A közlemény szerint

a NÚSZ minden évben a Pest megyei e-matricából értékesíti a legtöbbet, idén az év első nyolc hónapjában csaknem 1,1 millió fogyott ebből a típusból.

Illusztráció Forrás: MTI/Kovács Attila

A vidéki ügyfélszolgálatok közül továbbra is az egyik legnépszerűbb a székesfehérvári, amely szintén egy éve nyitott a városban, korábban az M7-es autópálya 59-es kilométerszelvényénél található pihenőben működött. Az útdíjfizetési szolgáltató szerint a növekvő forgalom azt mutatja, hogy az ügyfelek számára kedvező volt a döntés.

Az éves megyei e-matricák értékesítésében Fejér megye áll a második helyen az országos rangsorban, idén az első nyolc hónapban több mint 220 ezer Fejér megyei matricát vásároltak az autósok.